Zona podului Cantemir va fi semaforizată

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/09/2010

Zona podului Cantemir de pe Splai Bahlui urmează a fi semaforizată, anunţă Mihai Chirica, directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Municipiului Iaşi.

“La această oră lucrăm deja la montarea echipamentelor şi sper să finalizăm partea tehnică până la finalul săptămânii, pentru a putea începe probele. Vor fi semaforizate un număr de trei intersecţii, ceea ce presupune noi reguli de circulaţie în zonele respective” – a declarat Mihai Chirica.

Astfel, de săptămâna viitoare, ieşenii vor avea de respectat noi reguli de circulaţie atât pe Splai Bahlui, cât şi pe Şoseaua Naţională.  Una din intersecţiile semaforizate va fi cea a Splaiului Bahlui cu strada Ghibănescu, în zona podului pietonal, această modificare fiind necesară din cauza numărului mare de accidente care au avut loc în ultima perioadă. Noile semafoare urmează să gestioneze şi intersecţia podului Cantemir cu Splai Bahlui. O altă intersecţie care va fi semaforizată este cea a bulevardului Cantemir cu Şoseaua Naţională.

Până la finele lui 2010 municipalitatea are în plan să monteze semafoare în alte câteva intersecţi din zona centrală, vizate fiind intersecţia str. Arcu cu str. Gării şi intersecţia str. Arcu cu str. Gavril Muzicescu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*