Zona de agrement Ciric se deschide pe 1 Mai

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/04/2013

Municipalitatea ieşeană a decis deschiderea pentru public a amenajărilor şi echipamentelor de agrement care au fost finalizate în cadrul proiectului de modernizare şi reamenajare a bazei de la Ciric. Până pe 10 mai, ieşenii pot beneficia în mod gratuit de plimbările cu barca sau hidrobicicleta, de partide de minigolf sau de grătare. „Vom inaugura pe 1 Mai noile amenajări din baza de agrement Ciric pentru ca publicul să se poată bucura de aceste zile. În mod gratuit vor fi disponibile echipamentele finalizate până în acest moment”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Baza de la Ciric, ultimele retuşuri

Zona de agrement de la Ciric a fost transformată radical, la capătul unei investiţii de peste 10 milioane de euro. Din luna mai, ieşenii pot reveni pentru a-şi petrece aici timpul liber. Majoritatea amenajărilor sunt funcţionale, piscinele, terenul de minigolf şi debarcadere urmând să fie deschise şi ele după stabilirea societăţii care va administra complexul.

Toate facilităţile

Ieşenii au la dispoziţie începând din această primăvară una din cele mai moderne baze de agrement din ţară. „Este primul proiect european demarat de Primărie şi, în ciuda dificultăţilor şi a întârzierilor cauzate de rivalităţile politice, este acum în prag de inaugurare. Acum câţiva ani, Ciricul era o zonă cu amenajări învechite, cu clădiri în ruină şi un spaţiu natural lăsat de izbelişte. Acum, ieşenii şi turiştii care ne vizitează au la dispoziţie amenajări moderne de agrement, telescaun, parcări şi o zonă naturală care oferă toate facilităţile unui agrement urban modern. Poate rivaliza cu orice bază de agrement din ţară”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Telescaunul e pregătit

Zilele trecute, constructorii lucrau la ultimele retuşuri, majoritatea obiectivelor fiind deja pregătite pentru public. Au fost definitivate astfel cele două piscine, plajele şi clădirile anexă din cadrul complexului, zonele de picnic, căile de acces şi spaţiile de parcare, cele patru locuri de joacă pentru copii şi terenul de minigolf. De asemenea, telescaunul care va face legătura dintre strada Moara de Vânt şi malul lacului este funcţional şi a obţinut toate autorizaţiile necesare. La acest obiectiv se lucra la platformele de sosire şi plecare, la pavarea lor.

50 de grătare

Primele evenimente şi primele grătare din zona de agrement sunt aşteptate la începutul lunii mai. Municipalitatea a făcut pregătirile necesare pentru deschiderea zonelor de picnic, a locurilor de joacă şi a pistelor de biciclişti. „Au fost pregătite zonele de picnic, foişoarele. Am montat în această perioadă 50 de grătare, pentru a putea fi utilizate. Sindicatele ieşene vor sărbători 1 Mai la Ciric”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

……………….

O suprafaţă impresionantă: 21 hectare

Proiectul „Zona de agrement Ciric” a demarat în luna martie 2010 cu obiectivul principal de a valorifica potenţialul turistic al lacurilor de acumulare Ciric I şi II şi a zonei împădurite limitrofe. Fondurile necesare lucrărilor au fost asigurate prin cofinanţare între Uniunea Europeană şi Primăria Iaşi. Reabilitarea, reorganizarea şi crearea de noi amenajări au vizat o suprafaţă impresionantă, de peste 21 de hectare. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 47 milioane lei, o mare parte din aceste fonduri fiind acoperite de finanţarea europeană nerambursabilă.

Proiectul va fi finalizat complet, conform documentaţiilor în luna octombrie a acestui an. În acest moment mai sunt de realizat unele lucrări de infrastructură şi amenajările zonei de escaladă, a suprafeţei destinată căţărărilor în copaci, a terenului de paintball.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Primăria Capitalei va solicita Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea clădirii patinoarului artificial “Mihai Flamaropol” şi a terenului aferent acesteia din domeniul public al statului şi din administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB. O hotărâre în acest sens a fost votată, sâmbătă, în şedinţa CGMB. Terenul aferent patinoarului are o suprafaţă totală de 26.350,98 mp. Consilierii municipali au mai aprobat un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru refacerea şi modernizarea patinoarului “Mihai Flamaropol” şi realizarea de spaţii adiacente necesare desfăşurării activităţilor sportive şi de agrement.
*