Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită și la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/05/2019

În perioada 3-7 iunie, Salubris SA organizează în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Garda de Mediu Iași, Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi și Palatul Copiilor Iași un calendar complex de activități pentru a marca Ziua Mondială a Mediului. Stabilită de Adunarea Generală a ONU, în anul 1972, cu prilejul Conferinței de la Stockholm privind Mediul, ”World Environment Day” este sărbătorită în fiecare an pe 5 iunie.

„Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare. Ne dorim ca prin aceste acțiuni să creștem interacțiunea cu ieșenii și să promovăm în rândul acestora o atitudine responsabilă în ceea ce privește mediul înconjurător”, arată organizatorii.

Astfel, pe 3 și 4 iunie iunie, vor avea loc acţiuni de informare şi conştientizare cu privire la colectarea separată a deșeurilor a cadrelor didactice, elevilor și preșcolarilor de la Școala Gimnazială „George Călinescu” și Grădinița cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva”. Ulterior, pe 5 iunie, va fi organizat „Marșul pentru mediu” pe traseul Palatul Copiilor-zona centrală-Palatul Culturii, în cadrul căruia vor participa 50 de elevi și studenți (voluntari ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”). Joi și vineri, pe 6 și 7 iunie, se va derula acțiunea „Ziua Porților Deschise” la Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) destinată persoanelor interesate de gestionarea responsabilă a deșeurilor.

Detalii despre calendarul stabilit pentru marcarea Zilei Mondiale a Mediului la Iași, aici:

https://salubris.ro/centru-media/impreuna-pentru-mediu-calendarul-actiunilor-dedicate-zilei-mondiale-a-mediului-2019-iasi-saptamana-3-7-iunie-2019/

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*