Ziua Internaţională a Cadrului Didactic, sărbătorită la Şcoala Gimnazială “Ion Ghica”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/10/2018

La Școala Gimnazială ”Ion Ghica” din Iași s-a serbat pe 5 octombrie 2018 Ziua Internațională a Cadrului Didactic. Profesorii de la această școală au realizat un proiect Erasmus+, KA1 „Profesori de acţiune pentru o generaţie multimedia europeană”, prin care și-au propus, printre altele, să își alinieze activitățile cu cele care se desfășoară la nivel internațional, acest lucru făcând parte din planul de internaționalizare al instituției. Proiectul s-a încheiat în luna august, însă profesorii sunt deciși să continue activitățile care fac diferența între obișnuit și deosebit și au realizat un plan cu activități de follow-up ale acestui proiect.

Profesori și elevi au serbat împreună ziua de 5 octombrie, care este dedicată, la nivel internațional, sărbătoririi cadrului didactic,  prin activități care au ieșit din tipare, de tip educație nonformală.

Printre alte activităţi, elevii de la Şcoala Gimnazială Ion Ghica au făcut drumeţii pe Dealul Cetăţuii, vizite la Muzeul de Etnografie şi Folclor de la Palatul Culturii, Muzeul de Istorie, precum şi la Muzeul Mitropoliei.

De asemenea, elevii din clasa a IV – a, împărțiți în 4 echipe de lucru, au realizat postere cu imagini și mesaje semnificative. Astfel, prima echipă a realizat posterul ,,Copacul educației”, cu citate despre educație, a doua echipă- posterul ,,Profesorul ideal” (calitățile acestuia și urări dascălilor din școală), a treia echipă- ,,Școala- micul meu univers”, cu imagini din activitățile desfășurate în anii anteriori (concursuri, serbări, vizite), iar a patra echipă- posterul ,,Educația prin ochi de copil”, cu diverse imagini decupate. Copiii au scris, au colorat, au decorat, au asamblat și personalizat posterele realizate, într-o atmosferă plăcută, relaxantă, de lucru. După ”Turul Galeriei”, lucrările au fost expuse în holul școlii

Elevii şi profesorii au profitat de ocazie pentru a se cunoaște mai bine, pentru a discuta în afara cadrului formal al școlii și pentru a-și dezvolta abilitățile de comunicare și de relaționare în cadrul unui grup.

 

Cristina Anton, membru în echipa de proiect Erasmus + la Școala Gimnazială ”Ion Ghica” Iași.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*