Ziua Europei la Iaşi: concursuri pentru elevi şi caravană de dans

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/05/2013

Joi, 9 mai, Iaşul marchează Ziua Europei pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Ieşenii sunt aşteptaţi pe bdul Ştefan cel Mare pentru a lua materiale informative despre ţările Uniunii Europene. În acelaşi timp, începând cu ora 13, Primăria organizează un concurs cu premii pentru elevi. Cine răspunde corect întrebărilor legate de ţări din UE câştigă un element reprezentativ al ţării respective. 50 de premii aşteaptă să fie revendicate. Concursul are loc în faţa Primăriei, pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Momente interactive

Trupa de dans şi animaţie “The Sky”, cu sprijinul Primăriei, organizează momente de street-acting. În cartierele municipiului au loc programe speciale cu artiştii din caravana “The Sky”, dansuri, concursuri pe tematică europeană şi momente interactive cu publicul.

Caravana are ca punct de plecare bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt la ora 13.30, urmând ca în jurul orei 14 să ajungă în cartierul Alexandru cel Bun – piaţa Voievozilor. Între 14.45 – 15.15, caravana se va afla în cartierul Dacia – Zimbru, apoi la 15.30 – 16.00 să poposească în cartierul Nicolina – pe esplanada Nicolina. Cei interesaţi pot asista la spectacol şi între orele 16.15 – 16.45 în Podu Roş, zona 1001 articole, ora 17.00 – 17.30 în cartierul Tătăraşi, esplanada Oancea, între 17.45 – 18.15 revenind pe bdul Ştefan cel Mare. Spectacolul se va încheia la 18.30 în Piaţa Unirii. Caravana este compusă din doi toboşari, un saxofonist, un trompetist, 15 dansatori şi un coordonator. Toţi artiştii vor purta măşti pictate cu steagul Europei şi vor fi costumaţi în diverse personaje.

Caravana, deplasându-se pe muzica instrumentiştilor, va interacţiona cu publicul prin momente de street acting, cu scopul de a capta atenţia şi interesul trecătorilor.

Sărbătorită internaţional

9 mai este celebrată în diferite forme în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, dar şi în ţările din jur. Drapelul este un simbol cu rol important în celebrarea zilei Europei. 9 mai coincide cu Ziua Victoriei, sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial pe frontul de est din Europa (celebrată pe 8 mai în Europa de vest). Parlamentul European a recunoscut ziua de 9 mai ca sărbătoare oficială în octombrie 2008.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*