Zilele Teiului Eminescian la Viena

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/10/2017

Primarul Mihai Chirica va participa sâmbătă, 21 octombrie, la o serie de manifestări culturale prin care va fi marcată perioada de studenţie petrecută de poetul Mihai Eminescu în capitala Austriei. Manifestările de la Viena vor debuta vineri, 20 octombrie, de la ora 15.00, la Cafe Restaurant Vienne, unde va avea loc lansarea volumului „Eminescu – Itinerar vienez” de Dan Toma Dulciu şi o expoziție de artă plastică – „Pe urmele lui Eminescu” – a pictorului ieșean Mihai Coțovan.

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 11.00, în Stadpark din Viena va fi organizată o ceremonie specială, în cadrul căruia va fi plantat un puiet recoltat din teiul lui Eminescu aflat în parcul Copou din Iaşi. Arborele va fi sădit lângă statuia lui Mihai Eminescu, prilej cu care va fi dezvelită o placă ce va marca acest eveniment. La ceremonie vor participa şi vor susţine alocuțiuni primarul Mihai Chirica, Ambasadorul României la Viena, Excelența Sa Bogdan Mazuru, Ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Excelența Sa Victor Osipov, președintele Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, parlamentarul și istoricul austriac Harald Troch, și directorul Muzeului Unirii din Iași, Aurica Ichim.

Tot sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 18.00, la Haus der Begegnung Mariahilf, va fi organizat un program muzical-artistic susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Evenimentele culturale de la Viena sunt organizate de Asociația pentru Promovarea Culturii Româneşti „Mihai Eminescu” din Viena, cu sprijinul Muzeului Unirii din Iași și al Primăriei Municipiului Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*