Zăpada, transportată afară din oraş

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/01/2013

Aproximativ 36.000 de tone de zăpadă au fost scoase din oraş în numai două săptămâni, ultima din luna decembrie şi prima a noului an. Camioanele au transportat zăpada în zona C.A. Rosetti, la ieşirea din Iaşi spre Sculeni, dar şi în zona fostului târg de animale din Poitiers.

„Am încercat să descongestionăm în special intersecţiile mari, podurile, pasajele şi o parte din drumurile principale. Acţiunea de încărcare şi transport a costat în jur de 1,4 milioane de lei, cheltuieli cu utilajele de încărcat, camioanele de transport şi cu forţa de muncă”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Îndepărtarea şi transportul zăpezii vor continua pe străzile importante din cartiere, dar, în acelaşi timp se încearcă şi o limitare a costurilor.

Plombările la rece au fost începute în zona Moara de Vânt, Nicolina şi pe Splai Bahlui, Podu Roş, Podu de Piatră, Şoseaua Naţională, bdul Ştefan cel Mare

Au început plombările

Odată cu încălzirea vremii, echipele Citadin au demarat şi primele lucrări de refacere a asfaltului deteriorat în perioada rece. Societatea municipalităţii a pregătit aproximativ 10 tone de mixtură asfaltică stocabilă care poate fi folosită şi în perioade de temperaturi scăzute. Plombările la rece au fost începute în zona Moara de Vânt, Nicolina şi pe Splai Bahlui, Podu Roş, Podu de Piatră, Şoseaua Naţională, bdul Ştefan cel Mare. Lucrările vor fi extinse şi în alte zone din oraş, dacă vremea va permite.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*