Week-end pentru şahişti la Iasi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/06/2010

Primăria Municipiului Iaşi împreună cu Asociatia Judeteana de Sah Iasi invită pasionaţii de şah să intre în competiţia programată în acest week-end. După confruntările pentru micii şahişti desfăşurate săptămânile trecute, municipalitatea a pregătit o competiţie pentru toţi amatorii de şah din municipiu. Parcurile din Iaşi vor fi invadate de pasionaţii sportului minţii.

Proiectul „Şah în cartiere” se va desfăşura în mai multe locaţii în aer liber pe 12 iunie. Astfel, sâmbătă, doritorii pot veni în Parcul Copou, în Parcul Expoziţiei, în parcul Podu Roş, pe Esplanada Alexandru cel Bun sau în Tătăraşi pentru a se înscrie în competiţie. Partidele de şah se vor desfăşura între orele 16 şi 22. Câştigătorii din cartiere se vor întâlni duminică, 13 iunie pentru finala ce va fi organizată în Piaţa Unirii tot între orele 16 şi 22.

Regulamentul de desfasurare:

  • se vor juca 7 partide,sistem elvetian, atat la etapele de calificare cat si cea finala;
  • timpul de joc este de 10 minute pentru fiecare participant (20 minute partida);
  • nu exista taxe de participare, putand participa toti amatori de sah indiferent de varsta dar cu coeficient Elo < 2000;
  • in faza finala se vor califica primii 15 sportivi clasati la fiecare zona la care se vor adauga un numar de 25 persoane invitate dintre sponsorii si personalitatile Municipiului Iasi.
  • criteriile de departajare vor fi, in ordine: 1.numarul puncte, 2. bucholtz, victoria directa sau mica diagrama, 3.progresiv, 4. regresiv, 5. cel mai tanar.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*