[ VIDEO ] Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 5 aprilie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/04/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 5 aprilie 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Sînvasile Carmen – solicită repartizare locuinţă socială.

Răspuns: D-na Sînvasile Elena Carmen se află în evidenţa DAPPP cu dosarul nr. 19887/30.10.2006,  înregistrat în vederea obţinerii unei locuinţe în baza Legii 114/1996. Se află la  poziţia 137 cu 440  puncte în lista de prioritate care stabileşte ordinea în repartizarea locuinţelor sociale.

Lista de prioritate care stabileşte ordinea în repartizarea locuinţelor sociale a fost aprobată de Consiliului Local Iaşi şi este valabilă pentru anul 2012. Repartizarea locuinţelor se efectuează în ordinea stabilită în lista şi în limita spaţiilor locative disponibile în anul  în curs.

Viorica Candalea – 0332.412622  – solicită emitere titlu de proprietate teren str. Grăniceri, Iaşi.

Răspuns: Procesul verbal de punere în posesie a fost finalizat şi a fost depus în data de 04.04.2012 la O.C.P.I. Iaşi în vederea verificării şi emiterii titlului de proprietate.

Popescu Cristina – locuieşte într-un imoblil administrat de DAPPP, care a fost expertizat şi propus pentru demolare. Solicită să i se repartizeze o nouă locuinţă.

Răspuns: D-na Popescu Cristina se află în evidenţa DAPPP cu dosarul nr. 11795/20.05.2005, înregistrat în vederea obţinerii unei locuinţe în baza Legii 114/1996. Figurează la poziţia 16 cu 560 de puncte în lista de prioritate care stabileşte ordinea în repartizarea locuinţelor sociale.

În ceea ce priveşte imobilul din str. Rîpei nr. 13, a fost efectuată o expertiză tehnică la adresă, soluţia expertului fiind cea de demolare a clădirii. Deoarece spaţiul de locuit a fost ocupat abuziv, familia Popescu nu are dreptul la repartizarea unei locuinţe ca urmare a demolării clădirii, singura modalitate de atribuire a unei locuinţe fiind în ordinea listei de prioritate.

Dumitru Răileanu – solicită refacerea amplasamentului în urma intervenţiei EON Gaz Distribuţie din str. Oţelari.

Răspuns: Inspectorii din cadrul Primăriei s-au deplasat în teren şi s-a constatat că în str. Oţelari 5-7, Eon Gaz Distribuţie a intervenit la reţeaua proprie pentru remedierea unei avarii.

Conform informaţiilor obţinute de la reprezentanţii Eon Gaz de-a lungul conductei au fost depistate mai multe puncte de coroziune, situaţie care necesită efectuarea de măsurători şi ţinerea sub observaţie o perioada mai îndelungata de timp. Eon Gaz a emis deja o comandă către SC Citadin pentru refacerea domeniului public, însă aceasta se va materializa numai după finalizarea lucrării în condiţii de siguranţă.

Urmareste inregistrarea emisiunii aici.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*