[ VIDEO ] Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 4 mai 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/05/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 4 mai 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Dumitru Plăvan – solicită informaţii cu privire la programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe.

Răspuns: Asociaţia de proprietari de la bl. P6, din bd. N. Iorga nr. 45, din care face parte domnul Plăvan se află pe lista cu solicitări pentru reabilitarea termică a blocului dar din cauza lipsei de fonduri de la bugetul de stat, momentan nu putem continua programul. Deşi am făcut numeroase solicitări de finanţare pentru acest program, fondurile alocate au fost mult mai reduse decât sub sumele pe care le-am solicitat şi de care aveam nevoie pentru reabilitarea tuturor blocurilor înscrise în program.

Iulian Butnaru – solicită recalcularea cheltuielilor cu încălzirea aferentă grupului sanitar, în apartamentul din bl. A5, şos. Naţională 54, bloc administrat de Termo-Service.

Răspuns: În urma sesizării telefonice, cu privire la existenţa unei defecţiuni la instalaţia de încălzire a grupului sanitar, o echipă de instalatori s-a deplasat la faţa locului, dar nu a reuşit să rezolve problema coloanei retur de încălzire a grupului sanitar întrucât nu i s-a permis accesul în apartamentul de la etajul superior unde această conductă continua traseul circuitului tur-retur.  În procesul verbal s-a consemnat faptul că era furnizat agent termic pe conducta tur, dar conducta retur nu era încălzită. La acest moment Termo-Service caută o soluţie de recalculare a încălzirii pentru luna martie şi aprilie 2012 aferente conductei retur.

Chetran Aurica – şi-a manifestat nemulţumirea în ceea ce priveşte calitatea activităţii operatorului de exploatare a repartitoarelor de costuri, SC Elsaco Brunata SRL,  exercitată la bl. O1 din Piaţa Voievozilor nr. 7.

Răspuns: Conform prevederilor legale, autoritatea care poate interveni în această situaţie este Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – A.N.R.S.C., instituţie publică ce funcţionează în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor si are ca scop reglementarea şi monitorizarea la nivel  central a activităţilor din domeniul serviciilor comunitare de utilităţi publice aflate în atribuţiile sale.

Urmareste inregistrarea emisiunii aici.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*