[ VIDEO ] Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 29 martie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/04/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 29 martie 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Zaharia Aglaia – solicită sprijin pentru plata unor sume Casa Judeţeană de Pensii Iaşi, necesare pensionării soţului.

Răspuns: Situaţia familiei doamnei Zaharia Aglaia a fost evaluată prin anchetă socială efectuată la domiciliu în data de 03.04.2012. În timpul întrevederii, doamna Zaharia Aglaia a solicitat un ajutor de urgenţă pentru plata sumelor către Casa Judeţeană de Pensii Iaşi, reprezentând contribuţia pentru un an şi două luni necesară pensionării soţului Zaharia Aurel. Direcţia de Asistenţă Comunitară nu dispune de cadrul legal de acordare a unui ajutor de urgenţă pentru situaţia prezentată, însă prin ancheta socială au fost identificate nevoi/elemente ale unei situaţii deosebite. Doamna Zaharia Aglaia este aşteptată la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi cu documente medicale justificative valabile, pentru acordarea unui ajutor de urgenţă în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 240/2011.

Barhan Elena – şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la de costurile pentru încălzire repartizate în listele de plată aferente lunilor ianuarie şi februarie 2012.

Răspuns: Un reprezentant al Serviciului Asociaţii Proprietari a luat legătura cu doamna Bahran şi cu administratorul asociaţiei. Dna Bahran deţine centrală termică, în condominiu nu sunt montate repartitoare de costuri iar coloane de agent termic pentru încălzire pe care se află locuinţa dumneaei este debranşată total.

În cadrul asociaţiei, s-a luat hotărârea ca proprietarii aflaţi pe coloana debranşată să contribuie cu un procent de 10% din valoare facturii de încălzire facturată de furnizorul de utilităţi. Astfel, în luna ianuarie 2012, doamnei i-a fost repartizată pentru încălzire suma de 25 lei iar pentru luna februarie 35 lei.

Având în vedere faptul că asociaţia de proprietari nu repartizează cheltuielile cu încălzirea în conformitate cu prevederile legale reprezentanţii Serviciului Asociaţii Proprietari au trasat ca măsură către asociaţia de proprietari să facă inventarierea SET-ului conform Ordinului 343/2010 şi mai apoi să repartizeze cheltuielile cu încălzirea în funcţie de SET.

Câmpeanu Vasile – nemulţumit de faptul că deşi şi-a izolat ţevile şi are centrală de apartament este pus la plata a 20, 30 ron lunar, cheltuieli pentru încălzire.

Răspuns: În urma verificărilor s-a constatat faptul că suma repartizată lunar domnului Câmpeanu reprezintă cheltuieli comune de încălzire pentru subsol. Pentru coloanele care traversează apartamentul, nu i s-a repartizat cotă de consum deoarece sunt izolate.  Conform HG 1588/2007, cheltuielile cu consumurile comune de energie termică din spaţiile aflate în proprietate comună se repartizează proporţional cu cota-parte de proprietate indiviză care revine fiecărui proprietar. Nici un proprietar nu va fi exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună.

Alecsandriu Adrian –şi-a exprimat nemulţumirea privind faptul că Termo-Service  a impus executarea lucrărilor de termoizolaţie a blocului din Piaţa Unirii nr. 2, scara C şi totodată este nemulţumit de costurile foarte mari a acestor lucrări care nu sunt de calitate.

Răspuns: În toamna anului 2011 a fost organizată o selecţie de oferte pentru alegerea firmei care urma să execute lucrarea de reabilitare la blocul din Piaţa Unirii. La şedinţa de Adunare Generală au participat firmele SC Olariu SRL şi SC Alexim Grup SRL. Termo-Service nu a intervenit în cadrul acestei selecţii de oferte, dar prezenţa reprezentanţilor Termo-Service la Adunarea Generală a fost solicitată de către preşedinta Asociaţiei de proprietari. Locatarii nu au căzut de acord pentru alegerea unei singure firme şi s-a decis hotărât că scările D şi C  să execute lucrarea cu SC Olariu iar scările A şi B cu SC Alexim.

În toamna anului 2011 SC Olariu a finalizat lucrările la scada D şi parţial la scara C, urmând ca lucrările să fie reluate în 2012.  Lucrările de termoizolaţie s-au desfăşurat în baza contractelor încheiate cu fiecare dintre proprietarii beneficiari în parte şi firma executantă. În momentul de faţă societatea şi-a reluat lucrările la scara C şi în data de 31.03.2012 a fost încheiat contractul de executare lucrări nr. 238 între domnul Alexandriu Constantin (fratele domnului Alexandriu Adrian) şi SC Olariu.

Întrucât contractul este încheiat între firmă şi proprietar, atât Primăria Iaşi cât şi Asociaţia de proprietari nu pot interveni în condiţiile stipulate între cele două părţi, în cazul în care intervin neînţelegeri, partea ce se consideră prejudiciată de efectele unui contract sau constată nerespectarea clauzelor contractuale se poate adresa instanţelor de judecată.

Urmareste inregistrarea emisiunii aici.

Comments

comments2 Comentarii

  1. Matei

    Domnilor, explicati-mi si mie sa nu mor [ … comentariu moderat ] … la ce ajuta sau pentru ce au fost puse acele conducte de culoare rosie pe anastasie panu si pe alte strazi ? sunt cumva pentru acel proiect cu semafoarele si fibra optica sau? si de ce le-au ingropat la loc fara sa puna si ceva in ele … ? si de ce daca a venit vremea buna pe anastasie panu nu se asfalteaza liniile de tramvai … oare nu ar fi frumos din partea voastra sa dati cateva informatii si la [ … comentariu moderat ] care v-au votat? am vrea si noi mai multe articole cu starea santierelor si felul in care avanseaza …si daca tot sunt verificate comentariile noastre ar fi dragut din partea voastra sa imi raspundeti … multumesc .

  2. Curierul de Iasi

    Vom posta articole cu starea santierelor si modul in care acestea avanseaza in perioada urmatoare, dupa cum cu siguranta observati, se lucreaza intens in mai multe puncte din oras.
    Comentariul dvs a fost moderat in ceea ce priveste expresiile folosite, va propunem sa pastram retorica la un nivel civilizat.
*