[ VIDEO ] Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 26 aprilie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/05/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 26 aprilie 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Murgocea Florica – reclamă probleme la asociaţia de proprietari din cartierul Mircea nr. 3, bl. H1-R5

Răspuns: Domnul Ianole Jănică, ales ca preşedinte al asociaţiei de proprietari H1-R5 în adunarea generală a proprietarilor din 2.04.2011, menţionează faptul că domnul Prisecaru Vasile, care a deţinut funcţia de administrator al asociaţiei până în luna august 2010, a refuzat să predea documentele asociaţiei, astfel că nu se poate realiza o verificare a debitelor rstante şi a penalizărilor aferente proprietarilor. Domnul Prisecaru a fost somat de 2 ori să predea aceste documente (29.04.2011 şi 3.08.2011) de către preşedintele asociaţiei de proprietari şi în data de 31.01.2012 de către reprezentanţilor Serviciului Asociaţii Proprietari (SAP), dar predarea documentelor solicitate nu a fost efectuată nici până în acest moment.

Precizăm că efectuarea verificării corectitudinii calculului penalităţilor este de competenţa comisiei de cenzori a asociaţiei de proprietari, aleasă în adunarea generală a proprietarilor. Această verificare poate fi efectuată doar pe baza fişelor de cont aferente proprietarilor, documente aflate la fostul administrator. Reprezentanţii SAP au trasat ca sarcină preşedintelui în funcţie al asociaţiei de proprietari ca, împreună cu membrii comitetului executiv să acţioneze în instanţele de judecată fostul administrator în vederea recuperării arhivei asociaţiei.

Sandu Virginia – solicită sprijin financiar din partea Primăriei Iaşi.

Răspuns: Solicitarea dumneavoastră a fost transmisă Direcţiei de Asistenă Comunitară, care va efectua o ancheta socială şi va verifica posibilitatea acordării unui sprijin financiar de urgenţă în funcţie de criteriile şi dispoziţiile legale.

Paşa Violeta – i s-a atribuit o locuinţă socială dar nu poate intra in casă din cauza unei familii care ocupă abuziv locuinţa.

Răspuns: Prin HCL 445/29.12.2011 s-a aprobat d-nei Paşa Violeta atribuirea unui spaţiu de locuit în imobilul situat în str. Cuza Vodă nr. 2. Atribuirea nu s-a finalizat până în prezent deoarece locuinţa anterior menţionată este de către d-na Berban Monica şi de familia acesteia. Împotriva doamnei Berban Monica s-a pronunţat o sentinţă judecătoarească de evacuare, sentinţa ce a fost înaintată spre a fi pusă în aplicare prin executorul judecătoresc.

Urmareste inregistrarea emisiunii aici.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*