[ VIDEO ] Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 19 aprilie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/05/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 12 aprilie 2012, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Dl. Bistriceanu – solicită modernizare punct gospodăresc din bd. Socola.

Răspuns: În cel mai scurt timp angajaţii SC Salubris vor demara lucrările de modernizare a punctului gospodăresc din bd. Socola nr. 14.

Varnea Gabri – solicită toaletare arbori din curtea fostei jandarmerii din vecinătate cu  Secţia II Poliţie.

Răspuns: În data de 20.04.2012  echipele S.C. Servicii Publice Iaşi S.A. au efectuat lucrările de toaletare solicitate.

Paşa Violeta – nu poate intra în locuinţa socială care i-a fost atribuită din cauza unei familii care ocupă abuziv locuinţa.

Răspuns: Prin HCL 445/29.12.2011 s-a aprobat d-nei Paşa Violeta atribuirea unui spaţiu de locuit în imobilul situat în str. Cuza Vodă nr. 2. Atribuirea nu s-a finalizat până în prezent deoarece locuinţa anterior menţionată este ocupată de către d-na Berban Monica şi de familia acesteia. Împotriva doamnei Berban Monica s-a pronunţat o sentinţă judecătoarească de evacuare, sentinţa ce a fost înaintată spre a fi pusă în aplicare prin executorul judecătoresc.

Dna Bejenaru –  0332.455.130 – solicită informaţii cu privire la extinderea conductei pentru apă şi pe Şos. Ştefan cel Mare 127.

Răspuns: Extinderea reţelei de apă potabilă şi canalizare intră în atribuţiile societăţii ApaVital. Conform informaţiilor obţinute de la reprezentanţii ApaVital, Şos. Ştefan cel Mare  127 nu este inclusă, din păcate în planul de extindere actual.

Dl. Daniel – pe str. Prof. Paul a fost ocupat un trotuar de către firma care desfăşoară lucrări de construcţie la două blocuri.

Răspuns: Lucrările din Zona Podu de Fier  se desfăşoară în baza autorizaţiilor de construire, emise pentru “construire a două imobile B1, B2 cu funcţiunea de spaţii comerciale, locuinţe şi birouri  pe teren proprietate privată”. Pentru lucrări de construire a parcării subterane, pentru lucrări de branşamente apă-canal, alimentare cu energie electrică, gaze naturale,  firma constructoare  a executat până la limita proprietaţii spre str. Prof. Paul o săpătura generală în taluz vertical de aproximativ 4-5 metri. Datorită precipitaţiilor din ultima vreme există pericolul ca trotuarul corespunzător acestei săpături să se surpe, astfel în scopul protejării siguranţei cetăţenilor s-a împrejmuit trotuarul în cauză, pietonii avand acces  pe  trotuarul de vis-a-vis. După finalizarea lucrărilor constructorul va reface pe cheltuiala proprie porţiunea din trotuarul afectat.

Dl. Nicu  – solicită instalare semafor la Piaţa Nicolina.

Răspuns: Propunerea va fi analizată în cadrul Comisiei Municipale de Circulaţie din care fac parte reprezentanţi ai Poliţiei Municipale, ai Poliţiei Locale şi inspectori de specialitate din cadrul primăriei.

Urmareste inregistrarea emisiunii aici.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*