[ VIDEO ] Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 12aprilie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/04/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 12 aprilie 2012, când a fost prezent în emisiune directorul tehnic Mihai Chirica.

Irina Constantin – solicită informaţii cu privire la asfaltarea tronsonului de drum Podu Roş- CUG  şi a pasarelei Bucium.

Răspuns: Tronsonul Podu Roş – CUG va fi modernizat complet prin proiectul cu fonduri europene Dezvoltare şi reabilitare arteră funcţională Sud. Proiectul în valoare de 87.680.000 lei cuprinde reabilitarea  căii de rulare tramvai (aproximativ 8,2 km) şi reabilitarea infrastructurii rutiere stradale Str. Nicolina – Şoseaua Nicolina (aproximativ 5,7 km). Vor fi refăcute trotuarele aferente acestui tronson şi vor fi amenajate piste pentru biciclete, pe fiecare sens de circulaţie, piste ce vor fi amplasate între trotuar şi partea carosabilă. Vor fi amenajate trasee pentru introducerea cablurilor de date şi curenţi slabi, cu cămine de vizitare din 50m în 50m. Totodată prin acest proiect va fi reabilitat pasajului suprateran Nicolina. Perioada de implementare a proiectului este  29.06.2011– 30.05.2014. Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii CNADNR, în administrarea cărora se află pasarela Bucium, acest tronson de drum va fi modernizat pînă la sfârşitul lunii iunie a acestui an.

Chiriac Gabriel – solicită schimb locuintă socială.

Răspuns: Familia Chiriac a beneficiat de atribuirea unui apartament cu o cameră, în suprafaţă de 36,37mp, situat în şos. Rediu Tatar nr.8A, bl. 482E  dar a refuzat repartiţia menţionată, solicitând atribuirea unei locuinţe cu două camere. Solicitarea va fi analizată de Comisia constituită în temeiul Legii 114/1996.

Poponea Maria – solicită reparaţii str. Anton Crihan

Răspuns: Pe str. Anton Crihan am intervenit cu lucrări de reparaţii în cadrul campaniei de plombări din această primăvară şi vom reveni cu aceste lucrări în perioada următoare, funcţie de resursele disponibile.

Urmareste inregistrarea emisiunii aici.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*