Veolia Energie Iași racordează Tester Technology Park la sistemul centralizat de termoficare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/07/2015

tester technology park_cladirea oracle_dupa finalizareDupă patru hoteluri mari, un spital și mai multe instituții de învățământ, Veolia Energie Iași racordează un important complex de birouri din zonă centrală a orașului: este vorba despre Tester Technology Park, dezvoltat în cartierul Tudor Vladimirescu de grupul de firme Tester, coordonat de omul de afaceri Bogdan Pițigoi. Cele trei clădiri care alcătuiesc Tester Technology Park includ peste 12.000 mp de birouri și găzduiesc sau vor găzdui peste 2.200 de angajați ai unor companii de prestigiu din domeniile IT&C, cercetării de piață, consultanței și proiectării în ingineria mecanică.

Economii importante
Complexul Tester Technology Park va avea un consum de energie termică de 840 gigacalorii/an, echivalentul a 6 blocuri cu 4 etaje. Odată cu racordarea la Veolia, se vor realiza economii de costuri de aproximativ 19% pentru energia termică necesară încălzirii birourilor în comparație cu soluția cazanelor pe gaze naturale.

La fel ca ceilalți noi clienți ai Veolia – hotelurile Unirea, Ramada, Moldova și Eskada, maternitatea Elena Doamnă, centrul comercial eGros, Baia Publică sau Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” -, proprietarul Tester Technology Park a ales să racordeze cele trei imobile la sistemul centralizat de termoficare după discuții aplicate ce au avut în vedere aspecte de ordin atât economic, al costurilor, cât și de eficientă energetică, siguranță a ocupanților, confort și protecție a mediului înconjurător.

Conectarea la termoficarea centralizată prevede pentru fiecare clădire modul termic individual, complet automatizat. Astfel, clienții vor putea decide pornirea căldurii în orice moment al anului și vor beneficia de monitorizarea și reglarea parametrilor de funcționare de la distanță, din dispeceratul non-stop al Veolia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*