Veolia Energie Iaşi racordează maternitatea „Elena Doamna”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/07/2015

elena doamna_2Maternitatea „Elena Doamna” va fi racordată la sistemul centralizat de termoficare, pe magistrală 2, cu modul termic individual. La fel ca și în celelalte cazuri de imobile conectate recent la termoficarea centralizată, economiile de costuri realizate odată cu renunțarea la sursa individuală pe gaze naturale sunt substanțiale. Clădirile maternității vor avea un consum anual de 925 gigacalorii, echivalentul a 7 blocuri cu 4 etaje, iar spitalul „Elena Doamna” va plăti cu aproximativ 158.000 lei mai puțin la factura anuală de energie termică. Economiile realizate sunt de cel puțin 40%, suma de bani urmând a fi folosită de conducerea executivă a maternității pentru a realiza proiecte importante în interesul pacienților spitalului.

Beneficiu suplimentar
Acordul Consiliului Județean Iași pentru racordarea maternității „Elena Doamna” la sistemul centralizat de termoficare a venit după o analiză detaliată a alimentării cu energie termică a spitalelor din subordine, în lunile februarie și aprilie 2015. „Ca beneficiu suplimentar, echipele Veolia vor realiza la începutul sezonului de încălzire 2015 – 2016 un diagnostic „la cald” al tuturor instalațiilor interioare de apă caldă și căldură ale spitalului (coloane verticale, conducte orizontale, calorifere etc), audit în urma căruia vom propune măsurile ce pot fi luate în așa fel încât maternitatea să consume energie în fiecare încăpere în mod eficient, în funcție de necesarul termic personalizat al clădirilor”, a declarat Ana Maria Icătoiu, director comercial al Veolia Energie Iaşi.

Se elimină orice risc
Dincolo de avantajele de natură economică (economiile de costuri) și pe parte de eficienţă energetică (un consum strict adaptat la caracteristicile imobilelor), în cazul maternității „Elena Doamna” este vorba, de asemenea, de siguranța pacienților (prin racordarea la sistemul centralizat de termoficare se elimină practic în totalitate orice risc asociat cazanelor pe gaze naturale) și de protecția mediului înconjurător (dispare o sursă de poluare din zona centrală a orașului).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*