Veolia Energie Iaşi continuă pregătirile pentru iarnă. Încep şi „probele la rece”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/08/2015

În intervalul luni, 31 august – marți, 6 octombrie, echipele Veolia vor derula probele de etanșeitate („la rece”) la instalațiile interioare de căldură ale blocurilor, în vederea pregătirii sezonului de încălzire 2015 – 2016.

Aşa vor arăta afişele de înştiinţare

Aşa vor arăta afişele de înştiinţare

Programarea probelor va fi trimisă pe email tuturor firmelor de administrare imobile din oraș. Cu cel mult 3 zile înainte de data programată, agenții comerciali ai Veolia vor anunța telefonic președintele sau administratorul fiecărei asociații de proprietari. De asemenea, locatarii vor fi informați prin anunțuri afișate la fiecare scară de bloc în ceea ce privește data la care imobilul respectiv este programat pentru probele „la rece”. „Pentru a evita eventualele incidente neplăcute (inundații etc), asociațiile care încă derulează lucrări la instalațiile interioare de încălzire ale blocurilor trebuie să ne anunțe în scris (prin reprezentanții legali) data la care estimează finalizarea lor, pentru a reprograma această acțiune la o data ulterioară, însă nu mai târziu de 11 octombrie”, a explicat Ana Maria Icătoiu, director comercial al Veolia Energie Iaşi.

Lucrările de vară
Veolia Energie Iași continuă lucrările cuprinse în programul de vară ce vizează pregătirea sezonului de încălzire 2015 – 2016 și derularea acestuia în condiții optime din punct de vedere tehnic. Astfel, la centrală de producție CET Holboca s-au finalizat lucrările prevăzute pentru cazanul K1 și turbinele TA1 și TA2, precum și pentru transportoarele, morile și arzătoarele de cărbune.
La CET Tudor se desfășoară acțiunea de înlocuire a 13 vane cu diametre cuprinse între Dn 400 mm și Dn 600 mm, în vederea îmbunătățirii funcționării centralei de producție și a legăturii acesteia atât cu CET 2 cât și cu magistralele de termoficare ce alimentează orașul.
În ceea ce privește rețelele de agent termic, până în prezent s-au înlocuit 500 m de rețele de transport (primare), 1,5 km de conducte de distribuție (secundare – Lăpușneanu, Tătărași, Galata) și s-au introdus 1,2 km de conducte de recirculare a apei calde între punctele/modulele termice și subsolul blocurilor (Codrescu, Tătărași, Nicolina, Galata, Lăpușneanu).

Aprovizionarea cu cărbune
Până în prezent, la CET Holboca au ajuns deja 65.000 tone de cărbune din cele 135.000 t comandate pentru sezonul de încălzire 2015 – 2016, care se adaugă la cele 32.000 t rămase pe stoc de iarnă trecută.

Programarea pentru consumatorii de la toate punctele și modulele termice din Municipiul Iași racordate la sistemul centralizat de termoficare este disponibilă aici: Tabel programare 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*