USAMV organizează „Agronomiada”, cea mai amplă competiţie studenţească din ţară

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/05/2014

Iaşul devine, pentru câteva zile, capitala studenţilor agronomi din România şi Republica Moldova. Între 8 şi 11 mai, aproximativ 350 de studenţi se vor întrece în concursuri ştiinţifice şi competiţii sportive. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este anul acesta gazda celei mai importante competiţii studenţeşti din ţară.

Invitatie_Agronomiada_mod

„Excelenţă şi Fair Play”
„Agronomiada” este adresată studenţilor din universităţile agronomice din ţară şi este organizat anual, succesiv, de cele cinci centre universitare din ţară. La Iaşi, evenimentul se va desfăşura în perioada 8 – 11 mai 2014, când va avea loc concursul profesional ştiinţific şi sportiv „Agronomiada – Excelenţă şi Fair Play” ediţia a XXVI-a. Importanta manifestare studenţească cuprinde o competiţie la mai multe discipline profesionale din cadrul specializărilor agronomice, horticole, zootehnice şi medicină veterinară şi trei concursuri sportive (fotbal, tenis de câmp şi pescuit sportiv). La concurs vor participa aproximativ 350 de studenţi de la universităţile agronomice din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Craiova, Chişinău şi Iaşi.
Festivitatea de deschidere a concursului este programată pentru vineri, 9 mai 2014, la ora 10.00 în Aula Magna “Haralamb Vasiliu”, iar de la ora 11.00 se vor desfăşura concursurile profesionale. Competiţiile sportive sunt programate vineri şi sâmbătă în intervalul orar 11.00 – 18.00, în timp ce festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 10 mai, de la ora 19.00. USAMV Iaşi a mai organizat competiţia studenţească “Agronomiada” în anul 2009.  De atunci şi până în prezent studenţii Universităţii ieşene au câştigat, an de an, premii remarcabile în cadrul competiţiilor organizate de celelalte universităţi de profil din ţară.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*