Un spectacol în premieră naţională la Iaşi: URBAN RABBITs!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/06/2010

Centrul Cultural Francez, împreună cu Ambasada Republicii Franceze, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, organizează la sfârşitul acestei săptămâni în premieră naţională la Iaşi “URBAN RABBITs”, un spectacol de circ nou francez (arta a circului). Conceptul este propus de cea de-a 21-a promoţie a Centrului Naţional al Artelor Circului (Châlons-en Champagne, Franta) şi pus „pe pistă” de regizorul Arpad Schilling (compania Krétakör).

Spectacolul face parte din turneul european organizat de CNAC pentru a marca trecerea în rândul profesioniştilor a celor 16 artişti din promoţia 2010. Spectacolul a fost jucat la Paris, la Valetta (Malta), la Roma iar în România, acesta va fi prezentat în exclusivitate la Iaşi.

“Iepurii urbani” este un spectacol excepţional, plin de inteligenţă şi inventivitate în care se îmbină numere de gimnastică foarte poetice – sfera sau spirala – cu acrobaţii de neimaginat – dubla trambulina şi firul de fier, sărituri la sol, mers pe sârmă, sărituri la plasa elastică, frânghie rigidă ori elastică, mers pe bicicletă, cântat la chitară, baterie, instrumente de suflat.

“Artiştii din „noul circ” sunt creatori complecşi, capabili să stăpânească specializări din circul tradiţional – clovnerie, jonglerie, magie, acrobaţii la înălţime ori sol -, dar si sa cânte la un instrument, să rostească o replică sau să nareze o poveste, să susţină un dialog, să joace o stare. URBAN RABBIT’s este fundamentat pe asemenea abilităţi artistice, fructificând individualităţile din echipă, excelând în acrobaţii, oferindu-le cadrul de a-şi configura, dacă nu o făcuseră încă, identitatea artistică, de a-şi extinde propriile limite, de a se exprima şi prezenta ca profesionişti”, a afirmat Oltiţa Cîntic, critic de teatru.

Biletele pentru acest spectacol pot fi găsite la Centrul Cultural Francez, la librăria Avant-Garde, la Carrefour ERA (relaţii clienţi) şi la cortul CNAC în ziua evenimentului. Bilele costă 15 lei şi 10 lei pentru elevi şi studenţi.

Spectacolul este destinat în principal publicului peste 12 ani.

Reprezentaţiile vor avea loc la ERA Shopping Park:

  • vineri, 11 iunie, ora 17.00
  • sambată, 12 iunie, ora 19.00
  • duminică, 12 iunie, ora 19.00

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*