Un român a câştigat Campionatul mondial de şah pentru amatori de la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/05/2013

Şahul românesc a obţinut o victorie de prestigiu la Campionatul mondial de şah pentru amatori organizat la Iaşi. Astfel, sportivul braşovean Vrencian Lehel s-a clasat pe primul loc, cu un total de 8 puncte din 9 posibile.

Braşoveanul Lehel a câştigat competiţia la care au participat sportivi din 38 de ţări

Vrea să fie mare maestru

Campionul român a fost urmat de Aron Teh Eu Wen din Malayezia, tot cu 8 puncte, dar cu un coeficient Buchholz inferior. Treapta a treia a podiumului mondial a fost ocupată de Boldoo Erdenepurev din Mongolia, cu 7 puncte.

Având doar 18 ani, elev al Colegiului Aprily Lajos din Braşov, Vrencian Lehel se anunţă ca o mare speranţă a şahului românesc. În ultima rundă a turneului de la Iaşi l-a întâlnit pe medaliatul cu bronz al competiţiei, mongolul Erdenepurev, în vârstă de doar 14 ani. În urma succesului de la Iaşi, coeficientul ELO al românului a ajuns la 2200, Lehel devenind şi maestru FIDE. Visul său este să ajungă mare maestru internaţional, acest lucru presupunând un salt la un coeficient ELO de peste 2500. Campionatul Mondial de la Iaşi a fost organizat de Federaţia Mondială de Şah împreună cu Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria Iaşi, Federaţia Română de Şah, Consiliul Judeţean Iaşi şi Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*