Un nou proiect european semnat pentru Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/06/2012

Primarul Gheorghe Nichita şi directorul ADRNE, Constantin Apostol au semnat un nou contract de finanţare pe fonduri europene. Noul proiect vizează instituirea unui sistem de management al traficului

Traficul rutier din municipiu va fi optimizat cu ajutorul unui sistem modern de gestiune a circulaţiei. Valoarea totală a proiectului este de peste 91 de milioane lei, contribuţia financiară a municipalităţii fiind de doar 1,5 milioane lei. Implementarea acestui sistem de management al traficului contribuie la fluidizarea traficului în municipiul Iaşi prin reducerea timpului de staţionare a autovehiculelor la traversarea intersecţiilor, creşterea vitezei de circulaţie, şi  reducerea ambuteiajelor în trafic. Practic, va fi instituit un centru de comandă care va observa traficul şi va controla semaforizarea în funcţie de numărul de maşini aflate în circulaţie. De asemenea, pe baza analizei traficului vor fi realizate şi modificările de circulaţie necesare. În acest sistem vor fi incluse 90 de intersecţii, ce vor beneficia de semafoare noi, echipamente de detecţie a numărului de maşini dar şi camere video. Întregul sistem va deveni funcţional în doi ani.

„Proiectul pe care l-am semnat astăzi (miercuri, 20 iunie, n.r.) este inclus într-o viziune mai amplă a primăriei alături de celalte proiecte terminate sau aflate în derulare. Am început acum câţiva ani cu modernitzarea liniilor de tramvai. Continuăm acum cu reabilitarea marilor axe rutiere din municipiu, refacerea trotuarelor şi a spaţiilor verzi, amenajarea de piste de biciclişti şi am obţinut finanţare şi pentru managementul traficului, pentru o bună coordonare a circulaţiei rutiere”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională – Nord Est a ţinut să felicite administraţia ieşeană pentru proiectele europene aflate în implementare şi pentru gradul de absorbţie a fondurilor europene.

„Este de remarcat că Iaşul are cele mai multe proiecte pe infrastructură din toate oraşele şi am observat că lucrurile încep să se întâmple foarte repede. Pe parcursul lucrărilor este disconfortul iminent, dar după doi ani Iaşul va avea cu adevărat o infrastructură modernă, iar primăria a ştiut să folosească fonduri europene în acest sens”, a spus Constantin Apostol.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*