Un nou parc de joacă, inaugurat de 1 iunie în Tătăraşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/06/2012

Copiii de pe strada Ciric au primit cadou în această săptămână un parc de joacă modern. Astazi, de Ziua Internationala a Copilului, 1 iunie, va fi inaugurat printr-un eveniment special un nou loc de joacă, de această dată pe strada Ciurchi

Copii din Tătăraşi au din această săptămână un nou şi modern loc de joacă. Chiar de la deschidere cei mici au luat cu asalt echipamentele de joacă: complex de tobogane, balansoare, leagăne, echipamente pe arc şi carusel. Primăria Municipiului Iaşi continuă astfel să aducă bucurii celor mai mici locuitori şi, în acelaşi timp să îşi respecte promisiunea de a continua campania de modernizare a locurilor de joacă pentru copii. Ultimul program de acest gen a fost demarat în luna noiembrie 2011, până în prezent fiind finalizate 40 de noi parcuri de joacă pentru copiii Iașului.Fiecare cartier din municipiu va avea astfel locuri de joacă modernizate, curate și civilizate.

Luni, 28 mai, primarul Gheorghe Nichita a fost prezent la  inaugurarea ultimului parc modernizat prin acest program. Acesta este situat în cartierul Tătărași, pe  strada Ciric.

„Prin acest program, modernizăm 123 de parcuri de joacă din întreg orașul. Finanțarea pentru fiecare spațiu este alocată, suma totală fiind de 12 milioane lei. Programul a fost demarat încă de anul trecut, iar de când sunt primar am acordat o atenție deosebită acestui capitol”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Copiii și părinții din cartierul Tătărași s-au arătat încântați de noul spațiu de joacă. „Este o inițiativă pe care o apreciez. Copiii noștri se pot juca în condiții civilizate, lângă blocul în care locuim, fără ca bunicii sau părinții să meargă neapărat în alte zone ale orașului”, a spus una dintre mamele ai căror copii se aflau deja în parcul inaugurat luni dimineață.

Pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, primăria pregăteşte un eveniment cadou prin inaugurarea unui nou parc de joacă, situat pe strada Ciurchi, un parc deosebit fiind mult mai extins. De altfel, programul de reabilitare al parcurilor de joacă din municipiul Iași va continua în ritm accelerat, până la finalul anului urmând să fie modernizate toate cele 123 de spații.

Spectacole pentru copii de 1 iunie

Pentru cei mici, Primăria Municipiului Iaşi a pregătit un program special pentru a sărbători ziua de 1 Iunie.

Caravana Copilăriei

Copiii vor dansa alaturi de personajele indrăgite, vor fi pictaţi pe faţă, vor primi forme din baloane, dulciuri, vor face fotografii şi vor participa la concursuri distractive la care vor primi dulciuri şi diplome cu sigla Primăriei.

16.00 – 16.30, Cartierul Alexandru cel Bun – Piaţa Voievozilor

16.45 – 17.15, Cartierul Dacia –  Zimbru

17.30 – 18.00, Cartierul Nicolina – Esplanada Nicolina

18.15 – 18.45, Cartierul Podu Roş – 1001 articole

19.00 – 19.30, Cartierul Tătăraşi – Esplanada Oancea

19.45 – 20.15, Păcurari – Mimoza

20.30 – 21.00, Piaţa Unirii

„Peripeţiile lui Păcală şi ale lui Tândală” – piesă de teatru pentru copii

Puzzle uriaş cu o imagine din poveşti

18.00 – 18.45, Piaţa Unirii

19.30 – 20.15, Parcul Copou

Festivalul de teatru, muzică şi dans pentru copii „Înşiră-te Mărgărite”, ediţia a III-a.

31 mai – 2 iunie, Parcul Expoziţiei, zilnic între orele 10.00 – 20.00.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*