Un nou corp de clădire la „Informatică”, construit cu fonduri UE

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/06/2015

liceul de informatica (4)Lucrările de extindere a corpului A din cadrul clădirii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” evoluează conform graficului. Reabilitarea liceului face parte dintr-un proiect european mai larg, care presupune renovarea şi modernizarea mai multor şcoli ieşene.

Gata în decembrie
Până la acest moment, constructorul care realizează lucrările de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” a realizat infrastructura şi suprastructura corespunzătoare parterului şi etajului 1, proiectul atingând astfel o proporţie de execuţie de 22%, termenul de finalizare fiind stabilit pentru 29 decembrie 2015. Proiectul are o valoare de aproximativ 4,3 milioane de lei şi presupune construirea unui corp de clădire din cadre de beton armat, cu o suprafaţă utilă de 1.663 de mp şi un regim de înălţime ce cuprinde demisol, parter şi trei etaje. Pe fiecare etaj vor fi amenajate câte trei laboratoare cu încăperi anexă, hol şi grupuri sanitare pentru elevi. De asemenea, clădirea va fi dotată cu un lift care va asigura transportul persoanelor, inclusiv a celor cu dizabilităţi.

Program de modernizare
În paralel cu lucrările de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, se desfăşoară ample operaţiuni de consolidare, reabilitare şi reamenajare a Şcolii Generale nr. 12 „Carol I”. Stadiul de execuţie a lucrărilor este cifrat la 54,4%, valoarea contractului fiind de circa 3,3 milioane de lei. Atât Şcoala Generală „Carol I”, cât şi Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, se adaugă altor trei unităţi de învăţământ preuniversitar din Iaşi care vor fi reabilitate în cadrul programului „Axa prioritară 3 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*