Un nou centru pentru pensionari

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/10/2012

Pensionarii din cartierele Păcurari şi Canta au, din această săptămână, un club unde îşi pot petrece timpul liber, se pot întâlni sau pot organiza diverse acţiuni. Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC) a inaugurat cel de-al treilea centru pentru pensionari, marcând astfel şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie). Noul Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice din cartierul Păcurari este situat pe str. Moara de Foc, nr. 2A, lângă sediul ITM Iaşi, în clădirea fostului Punct Termic 2.

Încă două

La inaugurarea centrului au fost prezenţi viceprimarul Mihai Chirica, Luminiţa Munteanu, şefa DAC şi aproximativ 100 de pensionari din zonă.

„Deschiderea acestui centru este un răspuns la solicitarea pensionarilor din zonă şi aşa cum am făcut şi în alte cartiere ale Iaşului, asigurăm un spaţiu dedicat persoanelor vârstnice, un spaţiu care facilitează petrecerea timpului liber şi care sper să aducă multe momente de bucurie pentru persoanele care au muncit o viaţă întreagă şi au devenit acum o categorie defavorizată”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica la deschiderea centrului din Păcurari. Pensionarii au la dispoziţie un spaţiu de aproximativ 100 de metri pătraţi, amenajat de Primărie cu aproximativ 20.000 lei. Acest club al pensionarilor, este al treilea Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice deschis în municipiul Iaşi. În acest moment se lucrează la amenajarea a încă două Cluburi ale Pensionarilor în cartierele Tătăraşi (împreună cu Armata Salvării, aici va funcţiona şi o spălătoire socială) şi în Podul Roş.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*