Trialistii au invins obstacolele, ploaia si frigul la concursul de la Iasi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/10/2010

Cel de-al doilea concurs TRIAL organizat la Iasi, in cadrul campaniei “BiciCOOLtura – Iubesc sa biciclesc!” s-a bucurat de o participare numeroasa, in ciuda conditiilor meteo nefavorabile.

13 tineri, din toata tara, au infruntat nu doar obstacolele de pe traseu, ci si ploaia si frigul, pentru a cistiga premiile puse la bataie de oraganizatori si simpatia publicului.

Cei mai multi participanti au concurat si la concursul TRIAL din 25 septembrie, dar au existat si citiva concurenti care au participat pentru prima data la concursul de la Iasi.

Participantii au fost inscrisi in trei categorii – amatori, seniori si elite, fiecare categorie avind de infruntat cite trei trasee, mai grele decit la concursul anterior, dupa spusele concurentilor. Din traseele pregatite, nu au lipsit paletii, mosoarele industriale, birnele de lemn si cauciurile si nici piesele de rezistenta, cele mai dificle obstacole pentru concurenti, un mosor de circa 2 metri in diametru si o caroserie de masina.

Desi obstacolele au devenit extrem de aluneacoase din cauza ploii, concurentii le-au infruntat cu determinare, citiva dintre ei suferind si citeva cazaturi, fara accidentari grave.

Primii intrati in competitie au fost Amatorii, categorie la care a concurat si cel mai tinar participant, Luncasu Liviu, de doar 13 ani, din Iasi. Desi a considerat traseul mult mai dificil decit la concursul anterior, Liviu a reusit sa obtina un punctaj suficient de bun pentru a urca pe podium, pe locul III. Pe locul II s-a clasat Palamarciuc Ion, din Buzau, iar cistigator, en- titre, a fost desemnat Onu Marcel, din Piatra Neamt.

Urmatorii care s-au catarat cu bicicletele pe birnele aluneacoase de lemn au fost Seniorii. si de aceasta data, locul I a fost cistigat de ieseanul Stolniceanu Vlad, urmat de Balmus Bogdan, din judetul Neamt si Valeanu Ionut, din Iasi.

Finalul competitiei a fost dedicat elitelor, care au oferit un adevarat spectacol pe doua roti. Lupta dintre cei trei inscrisi la categoria Elite a fost foarte strinsa, pina la ultimul traseu, toti acumulind doar cite 2 puncte de penalizare. Oboseala si traseul ingreunat de umiditate si-au spus insa cuvintul, in cele din urma pe locul I clasindu-se Baiesiu Alexe, din Bistrita, singurul care a reusit sa parcurga un intreg traseu fara penalizari, urmat de Kovacs Robert, din Oradea si Ianosi Levente, din Bistrita.

Toti participantii au primit diplome din partea lui Sorin Iacoban, presedintele Comisiei pentru Tineret si Sport din cadrul Consiliului Local Iasi, sarbatorind apoi pe podiumul improvizat pe caroseria de masina. De asemenea, spectatorii care au indurat ploaia si frigul pentru a-i incuraja pe concurenti au primit cadouri promotionale din partea organizatorilor.

Concursul TRIAL de duminica, 10 octombrie, este cel de-al doilea de acest gen organizat in cadrul campaniei de promovare a utilizarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ, “BicicCOOltura – Iubesc sa biciclesc!”

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*