Transportul în comun, marea provocare a Zonei Metropolitane

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/04/2013

Zona Metropolitana este formata din Municipiul Iasi, Consiliul Judetean si 13 comune. Alte 5 primarii au statut de observatori

Practic, provocarea principală este de a găsi posibilităţile pentru ca legăturile de transport să fie unitare la nivelul întregii zone. „Multe localităţi doresc ca transportul să fie realizat cu autobuze şi să fie corelat cu legăturile din municipiu. În acest moment, sunt multe firme private cu microbuze care lasă călătorii în diverse puncte din oraş. Lămurirea acestor probleme este cel mai important proiect al zonei metropolitane din acest an”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, care îndeplinişte şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Zona Metropolitană Iaşi.

Locul I la proiecte

Pe de altă parte, primăriile care fac parte din asociaţie au remarcat rezultatele proiectelor implementate. De altfel, Zona Metropolitană Iaşi este pe primul loc în România, atât la proiecte implementate cât şi la finanţări atrase. „Putem acum aprecia beneficiile aduse de înfiinţarea şi susţinerea Zonei Metropolitane. Tot mai mulţi primari apreciază că îşi pot promova mult mai bine proiectele atunci când sunt incluse în areale mari de dezvoltare, că putem corela şi integra proiectele la nivel metropolitan”, a menţionat primarul Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*