Tramvaiele vor circula spre Copou

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/09/2012

Odată cu deschiderea anului şcolar, traseele de tramvai către Copou vor deveni funcţionale, după montarea în rondul de la Fundaţie a unor linii provizorii

Municipalitatea este hotărâtă ca, până pe 17 septembrie, să redea circulaţiei linia de tramvaie către Copou, pentru a înlesni transportul elevilor ce încep de luni noul an şcolar. Lucrările la pasajul subteran din Piaţa Eminescu au întrerupt pe timpul verii circulaţia tramvaielor spre Copou. Având în vedere că în zona Copou sunt concentrate multe unităţi şcolare, municipalitatea a impus redeschiderea liniilor de tramvai. Soluţia tehnică rezidă în montarea unei linii provizorii în zona Fundaţie, prin prindere mecanică, pe eclise, pe zona de traversare a viitorului pasaj. Această soluţie permite continuarea lucrărilor la pasaj în paralel cu circulaţia cu tramvaie, în sensul că pe timpul nopţii, linia va putea fi demontată în vederea efectuării unor lucrări, urmând ca dimineaţa aceasta să fie remontată, iar tramvaiele să-şi urmeze traseul.

„Am căutat soluţii împreună cu firma de construcţii care lucrează la pasaj pentru redeschiderea traseelor de tramvai, dar să nu împiedicăm lucrările de săpături. Joi şi vineri (13 – 14 septembrie) vom monta linia provizorie de tramvai, urmând ca sâmbătă şi duminică să avem probe de circulaţie, astfel încât luni să putem deschide circulaţia tramvaielor prin rond”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*