Tot mai puţine blocuri fără căldură

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/12/2012

În Iaşi, au mai rămas fără căldură 79 de scări de bloc, faţă de 251 câte erau în urmă cu trei săptămâni

Blocurile care încă nu primesc agent termic înregistrează datorii, iar asociaţiile de locatari nu au participat la discuţiile iniţiate de Dalkia Termo Iaşi în vederea încheierii de acorduri de eşalonare a plăţii sumelor datorate. În total, în municipiu, sunt 709 apartamente care nu beneficiază în acest moment de căldură. „Avem întreaga disponibilitate de a rezolva această problemă. Aşteptăm în continuare reprezentanţii acestor asociaţii să participe la reuniunile de conciliere organizate de societatea noastră pentru ca locatarii să beneficieze cât mai repede de căldură”, a menţionat Ana Icătoiu, membru al directoratului Dalkia Termo Iaşi.

Asociaţiile datornice pot primi iar agent termic dacă încheie cu Dalkia Termo un acord de plată eşalonată a restanţelor la încălzire şi apă caldă

Închisă de asociaţii

Furnizarea agentului termic întâmpină o altă problemă, semnalată de mulţi ieşeni şi care vizează închiderea abuzivă a căldurii. Unele persoane din cadrul asociaţiei, preşedintele, administratorul sau chiar un simplu locatar care are cheile de la subsol refuză să permită pornirea încălzirii la scara de bloc respectivă, colocatarii fiind nevoiţi să suporte frigul. De cele mai multe ori aceste decizii sunt luate abuziv fără o hotărâre a majorităţii locatarilor. „Dorim să reamintim faptul ca asociaţiile de proprietari trebuie să funcţioneze pe baza prevederilor legale care stabilesc că astfel de decizii se iau fie de Adunarea Generală a asociaţiei fie, în situaţii excepţionale, prin acordul scris a 50% + 1 din locatari. Îi rugăm pe ieşenii care se confruntă cu astfel de situaţii să ne contacteze la numărul de telefon 0332.733.240 sau pe adresa de email iasi@dalkia.ro, sau să se adreseze Primăriei”, a adăugat reprezentantul Dalkia Termo Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*