Toma Cozma – lucrări ample de modernizare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/08/2015

Reabilitarea străzii Toma Cozma avansează pe două fronturi, pe de o parte cu lucrări de asfaltare a carosabilului şi pe de alta cu pavelarea trotuarelor şi înlocuirea bordurilor.

 

Şantierul se desfășoară pe tronsonul cuprins între strada Manolescu și bulevardul Carol I. În zona spre Păcurari se lucrează în principal cu utilaje pentru asfaltare, iar în capătul spre Copou sunt în desfăşurare lucrările de înlocuire a bordurilor şi pavelare a trotuarelor.

toma cozma (36)Până în acest moment a fost asfaltat complet sectorul cuprins între Piaţa Păcurari şi intersecţia cu strada Manolescu, fiind acoperit astfel peste jumătate din traseul străzii. În această săptămână va fi decapat asfaltul vechi de pe un nou tronson, spre Şcoala Carol I.  În ceea ce priveşte reamenajarea trotuarelor, a fost abordat sectorul dintre Colegiul Naţional Costache Negruzzi şi Copou. Au fost montate pavelele pe ambele sensuri în dreptul Casei Universitarilor, în această săptămână fiind în curs montarea bordurilor noi în faţa Corpului D al Universităţii. De asemenea, pentru a parcurge simultan mai multe etape, a fost extinsă procedura de scoatere a bordurilor vechi şi decapare a trotuarelor, acest tip de lucrări depăşind, spre Păcurari, nivelul Colegiului Negruzzi. În acelaşi timp, sunt în desfăşurare operaţiunile de ridicare la nivel a capacelor de canalizare şi cele ale căminelor de vizitare pentru reţelele de telecomunicaţii.

Proiect european

Reabilitarea străzii Toma Cozma a început în luna iunie a acestui an, după definitivarea lucrărilor ApaVital de pe această arteră şi care au vizat înlocuirea unor conducte de canalizare. Strada Toma Cozma este ultima dintre cele 9 artere ce este modernizată prin intermediul proiectului european Axa Nord-Sud – Pasajul Octav Băncilă. În anii precedenţi au fost refăcute trotuarele şi a fost asfaltat carosabilul de pe str. Sarmisegetuza, str. Strămoşilor, str. Tabacului, str. Columnei, str. Vitejilor, str. Muşatini, str. Plăieşilor şi str. Petru Poni. Cele 9 străzi modernizate totalizează o lungime de peste 9 kilometri. În ansamblul său, proiectul are o finanţare de 85 milioane lei şi urmează să fie finalizat până în luna decembrie a acestui an.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*