Teste de rezistenţă la Pasajul Octav Băncilă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/12/2015

Luni, 21 decembrie, Pasajul Octav Băncilă a fost supus unor teste de rezistenţă efectuate prin traversarea podului de către coloane de autocamioane de tonaj greu.

Camioane Bancila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concret, 12 camioane de mare tonaj, cu o masă totală de 430 de tone, au urcat pe pasaj, staționând în diferite zone ale acestuia. Mâine, pasajul va fi supus unor încercări dinamice cu același convoi. Testele făcute până acum au demonstrat că pasajul se comportă optim în condiții de utilizare intensă.

Primarul interimar Mihai Chirica a declarat astăzi că Pasajul „Octav Băncilă” va fi deschis circulației miercuri, 23 decembrie.

„Acestea sunt ultimele teste pe care le facem la Pasajul «Octav Băncilă» înainte de inaugurarea oficială. Pasajul este unul dintre cele mai importante și mai așteptate proiecte ale Iașului, creând legătura necesară între unele din cele mai mari cartierele ale orașului. În plus, acesta este un pasaj suprateran unic în România, fiind realizat pe o structură metalică. Sunt convins că, odată ce pasajul va începe să fie folosit cotidian, își va demonstra pe deplin utilitatea și impactul pozitiv asupra vieții ieșenilor”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Sursa:

https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/?fref=ts

 

Pasaj Bancila

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*