Temperaturile extreme au afectat circulatia in regim normal a mijloacelor de transport in comun

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/02/2012

RATP Iasi regreta disconfortul creat calatorilor din cauza disfunctionalitatilor aparute pe trasee.

Temperaturile extreme inregistrate in dimineata zilei de 2 februarie 2012, respectiv -25° Celsius, au dus la aparitia de probleme la nivelul retelei fir-contact a tramvaielor. Primele probleme au fost semnalate in jurul orei 4, cand reteaua fir-contact din rond Dacia s-a rupt in mai multe puncte, cedand in acelasi timp si ancorele de sustinere a retelei. S-a intervenit imediat cu trei autospeciale pentru remedierea situatiei, Comandamentul de Iarna instituit la nivelul regiei luind masura suplimentarii personalului necesar. Din cauza conditiilor dificile de interventie si a complexitatii lucrarilor, echipele de operative au reusit remedierea problemelor dupa 2 ore. Lipsa alimentarii cu electricitate a depoului de tramvaie pe aceasta perioada, a dus la afectarea functionarii normale a vagoanelor.  Procedurile de punere in functiune  a tramvaielor in aceasta perioada presupun pornirea acestora cu  minim o jumatate de ora inainte de plecarea pe trasee. Ca atare, s-a luat masura redistribuirii celorlalte mijloace de transport functionale pentru acoperirea liniilor de tramvai afectate, respectiv 11, 6, 2 si 5.

Din acest motiv si in conditii de trafic aglomerat, pe toate traseele, timpii de asteptare in statie au crescut cu intervale cuprinse intre 5 si 15 minute. Situatia a revenit normal dupa ora 8.30.

RATP monitorizeaza circulatia mijloacelor de transport si asigura calatorii de interventia prompta, in functie de situatiile nou create.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*