Telescaunul de la Ciric – Gata de treabă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/02/2013

Lucrările de construcţie la telescaunul de la Ciric au fost finalizate. Acesta se află în momentul de faţă în conservare, urmând a fi dat în exploatare odată cu inaugurarea întregii zone de agrement, cel mai probabil în vara acestui an.

849 persoane pe oră

Tipul telescaunului este fix cu mers continuu, iar staţiile de plecare, respectiv sosire sunt pe strada Moara de Vânt şi pe strada Aeroportului. Lungimea pe orizontală este de 363 metri, lungimea pe coardă 371 metri, iar diferenţa nivel între staţii este de 50 metri. Cele 20 de scaune au 4 locuri, capacitatea de transport fiind de 849 persoane pe oră.

10 milioane euro

În final, zona de agrement de la Ciric va cuprinde carosabil pietonal, piste de biciclişti, drumuri de halaj. Totodată vor fi mai multe platforme pentru colectarea deşeurilor. Din acest an, vor fi disponibile piscine pentru adulţi şi copii, vestiare, duşuri, grupuri sanitare, unităţi de prim-ajutor. Vor exista şi locuri de joacă speciale pentru copii, dar şi un turn de observaţie, un zid de escaladă, echipament de simulare şi plimbare în copaci. Delimitate clar, vor apărea şi spaţii de relaxare, zone de picnic, un teren de minigolf, unul de paintball, un teren de fotbal cu gazon, un spaţiu pentru tenis de masă, debarcadere, pontoane. Cu siguranţă, punctul de atracţie îl va reprezenta telescaunul. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*