Teatru şi Operă: programul primelor două săptămâni ale lunii mai

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/04/2014

teatru nationalÎn prima jumătate a lunii mai, ieşenii sunt aşteptaţi la teatru şi operă. Astfel, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” pune în scenă, începând cu 3 mai, spectacole pentru toate gusturile.

Sâmbătă, 3 mai, la Sala Uzina cu Teatru, de la ora 19.30, are loc piesa „Tanti Chanel” de Nikolai Koleada, în traducerea şi adaptarea lui Ion Sapdaru. „Piesa lui Koleada „Tanti Chanel” (în original „Baba Chanel”) este un eseu al apusului existenţei omului pe pământ. Scrisă cu mult umor, dar şi cu pronunţate tuşeuri dramatice şi tragice, „Tanti Chanel“ derivă clar din filonul realismului critic al marii literaturi ruse. Temele lui Dostoievski, Gogol, Cehov se împletesc firesc în opera acestui creator care caută să-şi povestească istoriile sincer până la naturalism”, a declarat Ion Sapdaru. Preţul unui bilet este de 22 lei.

Tot pe 3 mai, în Sala Teatru la Cub, de la ora 19.00, se joacă piesa „A murit Tarelkin!” de A.V. Suhovo-Kobâlin. Preţ bilet: 32 lei.
Pe 4 şi 17 mai, de la ora 19.00, doritorii pot urmări „Onorabili în direct” în regia lui Sorin Militaru şi scenografia lui Cristian Marin, Sala Teatru la Cub. Preţ bilet: 32 lei.
Un alt spectacol este „Cum am devenit stupid”, pe 8 mai, de la 19.30, în sala Uzina cu Teatru. Preţul unui bilet este de 22 lei.
Vineri, 9 mai, de la ora 18.00, în sala Studio Teofil Vâlcu are loc piesa „Pană de automobil” de Friedrich Dürrenmatt. Preţ bilet: 22 lei.
Pe 9 şi 17 mai, de la 19.30, în Sala Uzina cu Teatru, ieşenii pot urmări piesa „Gabriel”, One man show cu Dumitru Georgescu, câștigătorul Premiului pentru Cel mai bun actor la Gala Tânărului Actor ”HOP” – Costinești, 2013. Preţ bilet: 22 lei.
Sâmbătă, 10 mai, se joacă „Focul” de Ray Bradbury, de la 19.30 în Sala Uzina cu Teatru. Preţ bilet: 22 lei.
Ziua de 11 mai vine cu „Fluturi, fluturi…” de Aldo Nicolaj, în sala Studio Teofil Vâlcu, de la ora 18.00. Preţ bilet: 22 lei.
La jumătatea lunii, pe 15 mai, de la ora 18:00, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” pune în scenă „Variaţiuni Enigmatice” de Eric Emmanuel Schmitt în sala Studio Teofil Vâlcu. Preţ bilet: 22 lei.

În acelaşi timp, pe 10 şi 11 mai, începând cu ora 18.30, Opera Naţională Română Iaşi invită melomanii la premiera operei „La Traviata” de Giuseppe Verdi. Preţul unui bilet este de 60 lei la lojă, 40 lei la stal şi 30 lei la balcon. Dirijor: Gabriel Bebeșelea, regia: Beatrice Rancea şi scenografia: Doina Levintza.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*