Teatru, balet şi colinde, în programul cultural

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/12/2015

parcare Teatru (5)Agenda culturală ieşeană a următoarelor zile cuprinde spectacole în premieră, concerte dedicate marelui George Enescu şi reîntâlnirea cu magia colindelor lui Ştefan Hruşcă.

Premieră la Operă
Spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus revine pe scena Operei Naţionale Române Iaşi în data de 17 decembrie, într-o distribuţie diferită faţă de cea de la premiera avută miercuri, 9 decembrie 2015. Această a doua reprezentaţie are şi ea statut de premieră, fiind programată la ora 18.30. Spectacolul este rodul conlucrării unor nume sonore ale artei lirice, recent recompensate la Gala Premiilor Operelor Naţionale de la Iaşi. Astfel, coregrafia, regia şi adaptarea sunt semnate de Ileana Iliescu, fostă primă – balerină la Opera Naţională Bucureşti şi laureată cu Premiul de excelenţă la Gala amintită, dirijorul orchestrei fiind Traian Ichim, desemnat cel mai bun dirijor al stagiunii 2014 – 2015. Preţul biletelor la spectacolul din 17 decembrie variază între 10 şi 60 de lei, putând fi procurate de la noua locaţie a Agenţiei de bilete a Operei din foaierul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”.

„Şi acum”
În Sala „Uzina cu Teatru” va avea loc reprezentaţia piesei „Şi acum” de Sabine Harbeke, în regia Oliviei Grecea, câştigătoarea primei ediţii a concursului de debut în regie organizat de Naţionalul ieşean. „Şi acum” va putea fi vizionat în 12 decembrie, de la ora 19.30, tot în Sala „Uzina cu Teatru”. În Sala Mare a Teatrului Naţional este programat în data de 11 decembrie spectacolul „Colivia”, o comedie de Georges Feydeau în premieră pe ţară, având regia semnată de Cristian Hadji – Culea.

Cadouri de Crăciun
Un eveniment deosebit va avea loc pe 13 decembrie, ora 18.00, când Filarmonica Moldova va organiza la Sala Uzina cu Teatru a Naţionalului ieşean un concert cameral, dedicat primului concert dirijat de George Enescu la Iaşi în 13 decembrie 1917, în aceeaşi sală. De asemenea, pe 16 decembrie, de la ora 19.00, Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu” va fi gazda concertului de colinde „Noi în seara de Crăciun”, cu participarea corului de cameră Vox Art’Is.

Hruşcă, în Ajun
Atmosfera sărbătorilor de Crăciun va fi desăvârşită prin concertul susţinut de Ştefan Hruşcă pe 24 decembrie la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, de la ora 20.00, reprezentaţie care va încheia turneul artistului în România. Preţurile biletelor sunt de 60 de lei (categoria a doua), 80 de lei (categoria întâi) şi 100 de lei (categoria VIP).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*