Swimathon: lucrurile se mişcă, dacă faci valuri

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/07/2013

Vineri, 5 iulie, în intervalul orar 16 – 20, va avea loc la Ştrandul Municipal cea de-a doua ediţie a manifestării caritabile Swimathon. Sub acest nume se desfăşoară o competiţie de înot care oferă posibilitatea strângerii de fonduri pentru sprijinirea cauzelor din comunitatea locală. Desfăşurătorul acestui eveniment a cuprins trei etape. În prima perioadă, organizaţiile non-guvernamentale şi grupurile de iniţiativă au prezentat potenţialilor competitori cauzele şi proiectele pe care fiecare poate şi doreşte să le susţină.

Competiţia de înot oferă posibilitatea strângerii de fonduri pentru sprijinirea cauzelor din comunitatea locală

În pasul doi, s-au format echipele care în ziua evenimentului vor înota, timp de o oră sau cât le permite energia fizică şi entuziasmul. Ultima etapă presupune înscrierea susţinătorilor, aceştia putând încuraja echipa favorită, oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceasta, fie o sumă fixă.

Fundaţia Comunitară Iaşi se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reţine un procent de 9% pentru costurile de organizare. În baza unui contract de finanţare, se asigură că aceste sume ajung la cauzele şi proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor şi evaluează rezultatele.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*