Studenţii au luat locul consilierilor locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/04/2015

Participanţii la programul de internship la Primăria Municipiului Iaşi au fost consilieri locali pentru o zi

 

Într-un exerciţiu administrativ, pentru ultima zi a săptămânii de internship, studenţii au intrat în postura de membri ai Consiliului Local şi au convocat o şedinţă care să dezbată şi să aprobe proiectele propuse de ei.

internship CL1Şedinţa studenţilor a respectat în întregime procedura unei şedinţe de Consiliu Local. A fost ales un primar şi doi viceprimari care să reprezinte executivul, un secretar care să garanteze legalitatea şi un preşedinte care a condus şedinţa.

Ordinea de zi a şedinţei studenţilor a avut 22 proiecte de hotărâre, propuse chiar de consilieri şi discutate intens în plen. Nu au lipsit interpelările, amendamentele şi dezbaterile aprinse pe fiecare proiect. Statistica şedinţei a consemnat astfel voturi împotrivă şi abţineri, proiecte amânate şi respinse alături de cele aprobate. Proiectele aduse în dezbatere au vizat transportul public, colaborarea dintre autorităţi şi studenţi, dezvoltarea infrastructurii şi măsuri edilitare. Cinternship CL2onsilierii temporari au aprobat, printre altele, montarea de „copaci ai tehnologiei”, puncte de încărcare a tabletelor şi telefoanelor în spaţiu public, studierea oportunităţii unei legături directe de transport public Păcurari – Copou, introducerea biletelor de transport cu durată limitată pe toate traseele şi organizarea unui „Maraton al ideilor tinerilor” care doreşte să atragă iniţiativele tinerilor pentru susţinerea demersului de Capitală Europeană a Culturii.

Finalul şedinţei de Consiliu Local a însemnat şi încheierea perioadei de internship, iar viceprimarul Gabriel Surdu, care a participat la întreaga şedinţă din postura de spectator, a înmânat studenţilor diplome de participare şi certificate de voluntariat.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*