Străzi asfaltate cu bani UE

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/11/2012

Proiectele europene ale Iaşului încep să se concretizeze, unul câte unul. Cel mai avansat proiect al municipalităţii, dezvoltarea reţelei rutiere în zona cultural – istorică şi turistică se apropie de finalizarea completă a Aleii Sadoveanu, poarta de intrare în Iaşi dinspre Breazu. Şoseaua este complet modernizată, trotuarele au fost pavate şi au fost înfiinţate piste pentru biciclişti pe tot tronsonul Breazu – Agronomie. După ridicarea la cota străzii a canalelor ApaVital, contructorii mai au doar unele retuşuri de făcut. Totodată, Romtelecom trebuie să scoată stâlpii de lemn pe care era susţinută reţeaua veche de telefonie.

Străzi finalizate

Pe tot tronsonul Breazu – Agronomie, şoseaua este complet modernizată, trotuarele au fost pavate şi au fost înfiinţate piste pentru biciclişti

Aleea Sadoveanu se adaugă astfel străzilor finalizate în cadrul proiectului european care are ca obiect modernizarea infrastructurii rutiere de pe arterele din zona culturală şi turistică a municipiului. În cadrul aceluiaşi proiect a fost finalizat Bd. Carol I, str. Sărărie sau strada Palat şi sunt în plină desfăşurare lucrările de pe străzile din Copou şi pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. La începutul anului viitor este preconizată finalizarea întregului proiect.

Axa Culturală

Proiectul european vizează în totalitatea sa modernizarea infrastructurii rutiere şi a zonelor aferente de pe 16 artere din zona centrală a oraşului: aleea Mihail Sadoveanu, aleea Grigore Ghica Vodă, bulevardul Carol I, şoseaua Sărăriei, strada Sărăriei, strada Mihai Costăchescu, strada Vasile Conta, strada Vasile Alecsandri, strada Vasile Pogor, strada Lascăr Catargi, strada Gavriil Muzicescu, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, strada I.C. Brătianu, strada A. Panu şi strada Palat. De asemenea, proiectul presupune reabilitarea trotuarelor aferente străzilor reabilitate, crearea de piste pentru biciclişti pe strada A. Panu, strada Palat şi aleea M. Sadoveanu, îmbunătăţirea marcajelor rutiere, amenajarea a peste 20.000 de metri pătraţi de spaţii verzi şi reabilitarea liniei de tramvai de pe strada Gavriil Muzicescu şi aleea Grigore Ghica Vodă. La final, proiectul va preda 18 kilometri de stradă complet modernizată şi 3,6 kilometri de cale de rulare a tramvaielor. În total, se vor investi 91 milioane lei, fondurile fiind acoperite în propporţie de 98% din finanţare europeană nerambursabilă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*