Statuile din Copou vor fi refăcute în această toamnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/07/2013

Busturile lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu şi Nicolae Gane vor reveni pe soclurile de pe Aleea Scriitorilor din Parcul Copou până la sfârşitul acestui an.

Un concurs artistic va stabili artistul care va realiya busturile

Un concurs artistic va stabili artistul care va realiya busturile

Primăria va demara un concurs pentru selectarea unui sculptor care să refacă monumentele ce au fost furate în luna mai a acestui an. Concursul pentru alegerea unui artist plastic constă în realizarea şi prezentarea de machete ce vor fi jurizate de o comisie formată din recunoscuţi artişti ai Iaşului. Până la sfârşitul lunii septembrie, municipalitatea speră să fie definitivată viitoarea înfăţişare a busturilor. „Sperăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să avem machetele şi să trecem la turnarea lor pentru a fi repuse în Parcul Copou. Deocamdată nu avem artişti plastici care s-au înscris, există doar două scrisori de intenţie. Aşteptăm să vedem mai multe variante artistice”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Busturile au fost furate de doi tineri la începutul lunii mai din Parcul Copou şi mai apoi distruse pentru a fi valorificat bronzul din care erau confecţionate. Bucăţi ale operelor de artă au fost recuperate de poliţie în urma prinderii infractorilor, însă busturile nu mai puteau fi restaurate. Pentru refacerea busturilor, municipalitatea ieşeană a rezervat în bugetul acestui an 75.000 lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*