Spitalul de Recuperare, pe lista scurtă a Primăriei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/03/2013

Printre proiectele importante ale Primăriei Iaşi pentru anul 2013 se află cel care vizează reabilitarea termică a clădirii Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi. Lucrările au o valoare estimată la aproximativ 8 milioane de lei şi urmează a fi desfăşurate pe o perioadă de patru luni.

Soluţiile propuse

La baza documentaţiei proiectului se află o serie de expertize efectuate asupra clădirii Spitalului de Recuperare, dată în folosinţă în 1977. În urma acestor expertize au fost recomandate două metode de reabilitare termică a clădirii care diferă prin materialul folosit şi care constau în căptuşirea pereţilor exteriori cu materiale termoizolante (vată minerală sau polistiren expandat) şi suplimentarea stratului izolant al terasei, protecţia acestuia, precum şi a hidroizolaţiei. În cazul hidroizolaţiei acoperişului se recomandă a se realiza cu membrane hidroizolante, păstrând caracterul circulabil al teraselor. Experţii sunt de părere că varianta cea mai potrivită de reabilitare termică a Spitalului de Recuperare constă în utilizarea polistirenului de diferite grosimi în funcţie de poziţia elementelor ce urmează a se izola, această variantă reprezentând soluţia optimă din punct de vedere tehnic şi economic. De remarcat este că procesul de reabilitare termică nu va implica niciun fel de modificare structurală sau funcţională a clădirii. Realizarea investiţiei se va face prin accesarea de fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.

………………..

Bază de tratamente unică în România

Construcţia Spitalului de Recuperare a început în anul 1974, fiind finalizată la sfârşitul anului 1977. Baza de tratament a spitalului este unică prin diversitatea de proceduri pe care o oferă. Este singurul spital din ţară care are saună proprie de apă minerală sulfuroasă cu concentraţie de sulf mai mare decât Izvoarele de la Băile Herculane. Se adaugă piscinele recent modernizate cu apă sulfuroasă,  piscina pentru înot terapeutic (cea mai mare din laşi până în prezent), sectorul de hidrotermoterapie cu băi de plante, băi galvanice, duşuri subacvale, jacuzzi, sauna, sectorul de fizioterapie, electroterapie, aerosoli şi masaj, sălile de kinetoterapie. Din anul 2011, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi se află în administrarea municipalităţii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*