Spectacolul “Don Giovanni” la Opera Română din Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/10/2011

Opera Naţională Română Iaşi anunţă Marţi, 11 Octombrie, ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenţilor – Don Giovanni – operă în două acte de Wolfgang Amadeus Mozart. Din distribuţie fac parte baritonul Florin Estefan de la Opera Naţională din Cluj (Don Giovanni), Octavian Dumitru (Leporello), Mihaela Grăjdeanu (Donna Anna), Diana Bucur (Donna Elvira), Ricardo Nori (Don Otavio), Cristina Grigoraş (Zerlina), Daniel Mateianu (Masetto) şi basul Horia Sandu de la Opera Naţională Bucureşti (Commendatore).

Regia îi aparţine lui Beatrice Rancea, scenografia este asigurată de Viorica Perju, iar coregrafia de către Edi Stancu. Orchestra va evolua sub bagheta dirijorului clujean Adrian Morar, în timp ce corul va fi coordonat de maestrul Valeriu Gâdei.
Dirijorul Adrian Morar este o prezenţă activă pe scenele lirice din România, binecunoscut publicului meloman şi recunoscut de critica de specialitate datorită profesionalismului şi nivelului artistic ridicat al fiecărui spectacol derulat sub conducerea sa muzicală. Din 1995 este dirijor la Opera Naţională Română din Cluj Napoca. În perioada 1997- 2002 a fost prezent în repetate rânduri la Opera Naţională din Timişoara şi la Teatrul de Operă din Craiova. După Liceul de Muzică “Sigismund Toduta” Cluj Napoca (1986-1990) unde a deprins tainele muzicii la clasa de vioară, violă şi pian, având ca profesoară principală pe doamna Ecaterina Botar, Adrian Morar s-a îndreptat spre Academia de Muzică “Gh Dima” Cluj Napoca unde obţine diploma de dirijat cor la clasa prof. univ. Florentin Mihăescu (1990-1996), apoi pe cea de canto studiind sub îndrumarea prof. univ. Alexandru Farcaş si conf. univ. Emil Strugaru (1991-1997) şi cea de Master în Fenomenologie Muzicală la clasa prof. univ. Gh. Victor Dumănescu şi Aurel Stroe (1996). În anul 2002 a fost distins de către Forumul Muzical Român cu Premiul “Spiess”. În luna ianuarie 2009 a fost distins de Academia de Muzică “Gh. Dima” din Cluj, cu Trofeul Lia Hubic pentru merite artistice deosebite.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*