Spectacole difuzate online de Opera și Teatrul din Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/04/2020

În condițiile suspendării reprezentanțiilor desfășurate în săli, instituțiile culturale ieșene au căutat soluții pentru ca spectatorii fideli să se bucure în continuare de actul artistic. Astfel, Teatrul Național Vasile Alecsandri și Opera Națională Română Iași transmit în sistem online mai multe spectacole din arhivă, foarte apreciate de către public.

Astfel, în Joia Mare, pe 16 aprilie, de la ora 18:30, Opera Națională Română Iași va difuza spectacolul vocal-simfonic “Messa de Requiem” de Giuseppe Verdi, sub bagheta maestrului dirijor Mark Stringer.

În Duminica Sfintelor Paști, de la ora 18:30, ieșenii sunt invitați la un moment de gală în cadrul spectacolului de balet “Valsuri celebre în interpretări coregrafice”, semnat de artista emerită coregraf Ileana Iliescu.

Streamingurile sunt oferite gratuit pe site-ul oficial www.operaiasi.ro și rămân valabile online timp de 48 de ore.

Și Teatrul Național Vasile Alecsandri a difuzat pe canalul propriu de Youtube o serie de spectacole precum „Domnul Swedenborg vrea să viseze”, „Freelancer Story” sau „Unu + Unu”…. În fiecare zi, până la sfârșitul acestei săptămâni, actorii Naționalului ieșean vor susține pe pagina de Facebook a teatrului un recital de poezie din închisorile comuniste.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*