Spectacole de OPERĂ la Ateneul Național din Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/06/2019

Ateneul Național din Iași vă lansează o nouă provocare!

După trei ediții ale Festivalului Operelor Independente și după câteva transmisiuni live realizate deja la Ateneul Național din Iași, a venit timpul ca acest domeniu artistic să se bucure de o vizibilitate mai mare și, implicit, de un public mai numeros. Acesta este motivul pentru care managerul Ateneului ieșean, domnul Andrei Apreotesei, împreună cu reprezentanții instituțiilor de profil din Iași, doresc să aducă mai des pe scena Ateneului spectacole de operă realizate la cele mai înalte standarde.

Astfel, săptămâna aceasta vă invităm să vă rezervați locuri la:

  • „Nunta Lui Figaro”, producție a Clasei de Operă – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași – Joi, 20 Iunie 2019, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iaș

PREMIERA „Nunta lui Figaro”, de W. A. Mozart este o operă în 4 acte pe un libret de Lorenzo da Ponte și este o producție a Clasei de Operă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

După Flautul fermecat prezentat publicului ieșean în anul 2015, reluat în 2016, Don Giovanni în 2017 și Școala îndrăgostiților în 2018, anul 2019 lansează cea de-a patra producție mozartiană a Clasei de operă din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. De ce Nunta lui Figaro?  Căci până astăzi, Nunta lui Figaro rămâne una dintre cele mai desăvârșite creații ale repertoriului liric. Toți cei implicați în producția Clasei de operă sunt dornici să se întâlnească cu Marele Public, să se exprime vocal și scenic într-o formulă inedită, la realizarea căreia și-au dat mâna toate cele trei facultăți ale universității noastre (muzică, teatru și arte plastice), căci fiecare componentă  a spectacolului Nunta lui Figaro este realizată de studenți îndrumați de cadre didactice ale Universității Naționale de Arte „George Enescu”.

Prețul unui bilet este de 15 lei.

https://www.ateneuiasi.ro/class/nunta-lui-figaro-premiera/  

 

  • „Don Giovanni”, Spectacol transmis live de la Opera din Paris – Vineri, 21 Iunie 2019, ora 20:15, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iaș

 

Prezentat de Alain Duault, începând cu ora 20:15

Live de la Palais Garnier

Durata: 3 ore și 40 minute

Prezentat în limba italiană și subtitrat în limba engleză

Coproductie cu Metropolitan Opera, New York

Dramă în două acte (1787)

Muzică de Wolfgang Amadeus Mozart

Libret de Lorenzo Da Ponte

Conductor: Philippe Jordan

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=tOzsKLfDSWg

Bilete disponibile pe www.ateneuiasi.ro sau la Casa de bilete a Ateneului din Iași.

 

Preț bilet: 25 lei

 

https://www.ateneuiasi.ro/…/don-giovanni-spectacol-transmi…/

 

  • „Casting”, oferit de Cristal Opera din Iași – Duminică, 23 Iunie 2019, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iaș

Semnarea unui contract pentru realizarea de spectacole este cel mai bun prilej de organizare a unui casting pentru roluri și angajamente într-un teatru.

Bineînțeles că zvonul circulă tot atât de repede pe cât de repede apar și interesele privitoare la aceste angajamente. Nepotisme, bani, relații, prietenii, interese greu de gestionat de către un director „plasat” la conducerea instituției, ocazii îndestulătoare pentru savuroase momente de comic situațional a căror rezolvări, „de final”, lasă loc liber opțiunii spectatorului privind însumarea reperelor dintr-un sistem subscris locuțiunii mutatis mutandis.

Voie bună, exagerări, drame personale (toate specifice lumii artistice), sevă și resurse parodice tratate cu un savuros umor, prilej de reflecție într-un… „spectacol de actualitate”.

Prețul unui bilet este de 15 lei.

https://www.ateneuiasi.ro/class/casting-2/

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*