Soprana Elena Moşuc, cetăţean de onoare al municipiului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/05/2010

Primarul Muncipiului Iaşi a înmânat titlul de Cetăţean de Onoare sopranei Elena Moşuc, una din cele mai importante voci ale operei mondiale. Născută la Iaşi, soprana Elena Moşuc a cucerit toate marile scene ale lumii şi a lucrat cu renumite nume ale operei internaţionale. Stabilită la Zurich, soprana a revenit la Iaşi pentru un concert extraordinar pe scena Filarmonicii Moldova.

Universitatea de Arte „George Enescu” a propus decernarea titlului cu această ocazie, celebrarea sopranei fiind inclusă şi în programul manifestărilor legate de aniversarea a 150 de ani de învăţământ artistic modern la Iaşi. De altfel, alături de distincţia municipală, soprana a primit şi Medalia de Aur nr.1 a Universităţii ieşene.

„Mă simt foarte onorată de distincţia pe care am primit-o astăzi. Este o recunoaştere a succeselor mele de pe marile scene ale lumii. Nu le consider succese personale, sunt succese ale României şi în special ale Iaşului. Sunt extrem de fericită şi mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi mă consideră o persoană de valoare a Iaşului”, a spus soprana Elena Moşuc.

Elena Moşcuc s-a născut la Iaşi în 1964 şi a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu”. Încă din primul an de facultate, 1990, s-a remarcat ca una din cele mai strălucite voci ale scenei româneşti. A câştigat numeroase premii internaţionale şi după absolvire a colaborat intens cu Opera din Zurich. Elena Moşuc a fost invitată să cânte pe unele dintre cele mai faimoase scene de operă europene (din München, Dresda, Hamburg, Berlin, Viena, Paris, Amsterdam, Bruxelles, Londra, Roma, Veneţia, Milano), dar şi din Japonia şi China.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*