Sondaj în rândul comunității IT ieșene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/01/2017

Un sondaj online realizat de Primăria Municipiului Iași arată că transportul în comun și cu biciclete se află în topul preferințelor comunității IT în ceea ce privește derularea de investiții locale.

Conform sondajului, pe locul doi se află amenajarea de parcări, iar pe trei – spațiile verzi. Dintre cei 106 respondenți, 102 au subliniat că este foarte important ca Iașul să aibă un transport în comun modern. De asemenea, alături de locuri de parcare și spații verzi, informaticienii au mai considerat că este foarte important un sistem de sănătate performant și realizarea de materiale de promovare pentru investitori străini. În ceea ce privește interacțiunea cu administrația locală, respondenții au precizat că, de obicei, s-au adresat Primăriei pentru plata taxelor și impozitelor (42%) și pentru depunerea/ridicarea de documente (25%). Doar 10% dintre informaticieni au intrat în contact cu instituția pentru a solicita informații. Cel mai des, aceștia se informează asupra activității municipalității de pe site-ul Primăriei (36%), din mass-media (20%) și la centrele de cartier (20%).

 

Concertele şi evenimentele sportive, în top

La capitolul evenimente, cei mai mulți dintre respondenți au subliniat că își doresc concerte și festivaluri mai ales în lunile de vară, precum și evenimente sportive sau lansarea de noi tehnologii în domeniul IT. La nivel de implicare civică, informaticienii care au răspuns chestionarului municipalității au menționat, în majoritate, că sunt atrași de activități social-caritabile, activități de ecologizare / spații verzi și educare în zona IT / colaborări cu universitățile. Sondajul Primăriei a fost organizat în perioada noiembrie – decembrie 2016, iar o cercetare similară s-a desfășurat și în primăvara anului trecut. Rezultatele integrale ale sondajului menționat pot fi consultate pe site-ul Primăriei: http://www.primaria-iasi.ro/portal-iasi/anunturi-pmi/chestionar-pmit/3993/anunturi

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*