Sistemul de management al traficului: se execută amenajări în 20 de intersecţii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/03/2014

semafoare (3)Lucrările de implementare a sistemului de management al traficului sunt în plină desfăşurare în oraş. În această perioadă se execută lucrări aferente sistemului de comunicaţii prin fibra optică, precum şi pentru montarea instalaţiilor de semaforizare în 20 de intersecţii. Pentru montarea stâlpilor ce vor susţine semnafoarele se lucrează pe şos. Naţională, bdul N. Iorga, Cantemir, zona Poitiers, şoseaua şi strada Nicolina. Până acum, reţeaua de fibră optică ce va face legătura dintre semafoarele inteligente şi centru de control a fost montată pe o lungime de peste 9 km şi s-au montat peste 90 de stâlpi noi pentru semaforizare. Cel mai avansat obiectiv al proiectului este Centrul de Control situat pe şoseaua Naţională nr. 43, unde au fost executate lucrări de arhitectură, recompartimentare şi a fost montată reţeaua electrică necesară. Centrul ce va coordona traficul este în acest moment realizat în proporţie de 85%.

Cifrele investiţiei
Proiectul total prevede semaforizarea centralizată şi adaptată traficului a 90 de intersecţii din oraş. Pentru acest lucru vor fi montate şi 59 de camere video pentru supravegherea condiţiilor în care se desfăşoară circulația auto, 1.242 de semafoare noi, 1.979 de indicatoare rutiere şi 633 camere detecție trafic. Proiectul finanţat din fonduri europene are o valoare de 91 milioane lei şi urmează să fie finalizat în luna iulie 2015.

Comments

comments2 Comentarii

  1. De pasajele Eminescu si Tigarete ce se mai aude? Ca de muncit nu munceste nimeni pe acolo. Cel de la Biblioteca Centrala trebuia sa fie gata in Dec 2014 si asta ma face sa cred ca marja de eroare la voi este de +- 10 ani…

  2. ..corectie… Dec 2013
*