Sistemul centralizat a început sezonul de încălzire

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/10/2012

Ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de miercuri, 31 octombrie căldură în calorifere. Primăria Municipiului Iaşi şi Dalkia au început furnizarea agentului termic pentru tot municipiul în conformitate cu legislaţia în domeniu.

Sezonul de încălzire trebuie demarat după ce trec 3 zile consecutive în care temperatura medie externă este mai mică de 10 grade Celsius în intervalul orar 18.00 – 06.00, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 425/1994, art. 117, precum şi a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr. 225/29.04.2009. Conform înregistrărilor meteo din ultimele zile, această condiţie a fost îndeplinită ieri, miercuri, 31 octombrie.

În cursul zilei de miercuri, echipele Dalkia au început sistematic încărcarea reţelelor şi furnizarea încălzirii către clienţii din municipiul Iaşi, aceasta după ce, încă de acum câteva zile, s-a pornit căldura la clienţii care au solicitat acest lucru şi la peste 70 instituţii publice (spitale, creşe, grădiniţe, şcoli, licee, cămine etc).

Agentul termic va fi pornit la asociaţiile de proprietari care nu înregistrează datorii şi la cele care au datorii însă au încheiat acorduri de eşalonare a plăţii acestora.

În cazul în care ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire întâmpină probleme, un număr de telefon non-stop le va sta la dispoziţie în următoarele zile: 0232/267.511.

De menţionat că în acest moment este pornit doar CET I, municipalitatea fiind pregătită să deschidă şi CET II, în cazul în care temperaturile vor scădea la limita îngheţului. În acest moment, rezerva de cărbune este de 17.000 de tone de huilă energetică.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*