Sistem revoluţionar de control al traficului auto

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/03/2013

Şefii Iaşului caută constructor pentru sistemul de management al traficului. Primăria Iaşi a început demersurile pentru găsirea unei firme care să se ocupe de lucrările prevăzute în proiectul „Sistem de management de trafic în municipiul Iaşi”. Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 85 milioane de lei, adică echivalentul a aproape 20 de miloane de euro. Cu aceşti bani ar urma să se facă lucrări de anvergură care să conducă la descongestionarea traficului din Iaşi. Termenul limită până la care pot fi depuse ofertele de participare la licitaţie este 26 aprilie.

Cele mai importante 90 de intersecţii din oraş vor fi semaforizate cu echipamente moderne

Supraveghere video

Prin proiect se urmăreşte implementarea unui sistem de management al traficului care să contribuie la fluidizarea acestuia: reducerea timpului de staţionare a autovehiculelor la traversarea intersecţiilor, creşterea vitezei de circulaţie, reducerea congestiilor prin echiparea/reechiparea a 90 intersecţii şi a trecerilor de pietoni cu instalaţii de semaforizare configurate să lucreze în regim de dirijare adaptiv.

Se mai urmăreşte şi îmbunătăţirea semnalizării verticale în municipiu prin montarea a 554 de indicatoare de circulaţie noi şi prin înlocuirea a 1.425 de indicatoare neconforme tehnic.

Totodată, din punct de vedere al traficului, va fi creat un sistem de supraveghere video al acestuia, CCTV, şi vor fi instalate 59 de puncte de supraveghere. Datele înregistrate astfel vor fi transmise către un centru de comandă şi control al traficului, centru care va fi înfiinţat tot prin intermediul proiectului. Clădirea în care va funcţiona acesta va fi reabilitată, ţinându-se cont de normele şi legislaţia în vigoare privind necesităţile persoanelor cu handicap locomotor.

Execuţie în doi ani

Firmele interesate pot să depună cererile de documente sau să solicite accesul la acestea până pe 18 aprilie 2013, ora 10.00. Ofertele pot fi depuse până pe 26.04.2013, ora 10.00, urmând ca deschiderea acestora să aibă loc în aceeaşi zi, la ora 13.00. Durata contractului este de 24 de luni începând de la data atribuirii acestuia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*