Sistem informatic pentru gestiunea Registrului Agricol

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/06/2013

Municipiul Iaşi a intrat în parteneriat pentru implementarea în Iaşi şi în 14 comune din judeţ a unui sistem informatic de gestiune a Registrului Agricol. Practic, înregistrarea şi monitorizarea suprafeţelor agricole se va face cu un software specializat care va permite gestionarea unitară.

În 18 luni

http://www.primariagradisteabraila.ro/wp-content/uploads/2011/01/agricultura-ecologica.jpgFinanţarea acestui sistem urmează să se facă prin accesarea fondurilor europene de pe programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa III – Tehnologia Informaţiei. În total proiectul european se ridică la o valoare de aproximativ 6,6 milioane lei.

Consiliul Local Iaşi a aprobat în şedinţa extraordinară din 5 iunie participarea municipiului în cadrul proiectului, a cărui lider este Consiliul Judeţean. „Suntem de fiecare dată deschişi pentru accesarea unor fonduri europene. Municipiul Iaşi nu are suprafeţe agricole importante, dar parteneriatul iniţiat de Consiliul Judeţean şi alte 14 comune oferă posibilitatea unei gestiuni mult mai bune a terenurilor. Participarea municipiului la cofinaţare este de aproximativ 3.300 de lei”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. După definitivarea documentaţiilor aferente, Consiliul Judeţean urmează să depună proiectul pentru accesarea finanţării. Dacă fondurile europene vor fi acordate Iaşului, în 18 luni sistemul informatic de gestiune a Registrului Agricol va deveni funcţional.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*