Şinele vechi de tramvai au fost scoase de pe podul Nicolina

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/09/2014

pod nicolina (33)În această săptămână a fost terminată scoaterea vechii căi de rulare a tramvaielor de pe pasarela Nicolina. Constructorii au scos şinele vechi şi învelişul de beton în care erau fixate liniile pe întreg tronsonul pasajului. În acest moment se lucrează la curăţarea zonei. Urmează realizarea legăturilor cu structura de beton modernizată de pe zonele benzilor de circulaţie. Muncitorii au avut ca prioritate terminarea decapării şi transportul şinelor vechi pentru ca, odată cu începutul anului şcolar, şantierul de pe axul central al pasajului să perturbe cât mai puţin circulaţia auto pe cele patru benzi modernizate, câte două pe sens.

A treia etapă
Consolidarea şi modernizarea zonei liniilor de tramvai este cea de-a treia etapă de lucru pe pasaj. Totodată, reprezintă ultima porţiune ce trebuie reabilitată, după ce au fost definitivate tronsoanele de pasaj care sunt ocupate de benzile de circulaţie auto. Finalizarea acestei etape depinde în mare măsură de condiţiile meteo din lunile următoare.
Reabilitarea pasajului şi a şoselei Nicolina, din Podu Roş până la CUG, face parte din proiectul Axa Sud, finanţat cu fonduri europene. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 87 milioane lei şi, în cea mai mare parte, traseul şoselei se află în ultimele etape de execuţie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*