Şinele de tramvai, puse pe poziţii în rondul de la Piaţa Eminescu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/07/2013

În intersecţia de la Fundaţie se lucrează pe două planuri.

Liniile de tramvai ce fac legătura dintre Musicescu şi Copou au fost aduse până în dreptul Bibliotecii Centrale Universitare

Liniile de tramvai ce fac legătura dintre Musicescu şi Copou au fost aduse până în dreptul Bibliotecii Centrale Universitare

Pe de o parte, muncitorii au pus pe poziţii şinele de tramvai ce fac legătura între strada Musicescu şi baza Copoului. Pe de altă parte, lucrările la pasajul subteran, porţiunea spre Independenţei, s-au intensificat.

Până la statuie

Liniile de tramvai ce fac legătura dintre Musicescu şi Copou au fost aduse până în dreptul Bibliotecii Centrale Universitare. Mai mult, constructorii au scos şina de lângă statuia lui Eminescu. Intenţia edililor şi a constructorilor este ca lucrările la şină să fie finalizate până în toamnă, astfel încât, la reluarea cursurilor, elevii şi studenţii să poată urca Copoul şi în tramvaie.

Pe Independenţei

În paralel, continuă lucrările la pasajul subteran. Acum, mare parte din muncitori şi utilaje au fost relocate la porţiunea de pasaj de pe bulevardul Independenţei. Potrivit declaraţiile constructorilor, finalizarea acestei părţi a pasajului este programată pentru jumătatea lunii august, urmând ca ulterior echipajele să se mute pe porţiunea din mijloc, ultima rămasă a fi construită.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Dan

    Ieri ( 29.07.2013 ) la ora 12 fix vedeam la Fundatie utilajele dar muncitorii nu erau nicaieri . Nici macar UNUL ! Cum e posibil ca programul acestora sa fie de 5 ( cinci ) zile pe saptamana ? Sunt bugetari ? Sambata nu se lucreaza in simulacrul asta de firma? La cat de dat peste cap e traficul in Iasi din cauza pasajului asta ar fi trebuit sa se lucreze non stop , in trei schimburi , inclusiv duminica . Nu locuieste nimeni in zona ca sa fie deranjat . Am vazut ca muncitorii au program doar pana la ora 16 sau 17 . Acum , in perioada in care ziua e atat de lunga??? E incredibil ce se intampla acolo . S-au apucat de mai bine de un an de sapat. Chinezii s-au apucat sa construiasca un skyscrapper mai inalt decat Burj Khalifa pe care il vor termina IN 4 ( PATRU !!! ) LUNI . Nu ma mira nimic cand vad ce fel de figuri au muncitorii angajati de firma asta . Taranul moldovean tipic : figura de betivan cu tatuaje , fumator inrait a cel putin 30 de tigari pe zi ( x 5 min tigara = 2 ore si 30 min petrecute numai fumand , la care nu ma mai complic sa adaug pauza de masa pe care vad constant ca o respecta cu sfintenie incepand cu ora 10 ) , puturos si dorel ( a devenit substantiv comun in Romania numele asta ) . Luati masuri , oameni buni ! De asta se termina pasajul in luna decembrie , pentru ca nu se lucreaza decat intr-un singur schimb ! Ce fel de program e asta? Sa renunte firma la veniturile garantate din executare si sa mai angajeze oameni ! Lucrul asta trebuia stipulat din momentul semnarii contractului . Primaria ce face ??? M-am saturat de haosul de acolo . Niste tarani de la Cuca Macaii isi bat joc de nervii soferilor si ai iesenilor in general . Daca-i intrebi de ce nu muncesc sar la bataie . Rusine , domnule primar !
*